Aktuális ezotéria

Amikor meg szeretnénk határozni az ezotéria fogalmát, talán azt mondhatjuk, hogy nem más, mint az életre vonatkozó nagy kérdések megfogalmazása, illetve a történések megfejtése. Amióta az ember gondolkodni képes, folytonosan kutatja, hogy miként működik a világ, és keresi ennek a működésnek a mozgató erejét. A mai korban magát az ezotéria fogalmat sok különféle formában használjuk, sőt az értelmezések terén is találhatunk különbözőségeket. Gyakran titkos tanításokkal hozzák összefüggésbe, ám sok esetben okkult tudományokra, tanokra hagyatkozik.

Az ezotériának fontos része a horoszkóp, hisz maga az asztrológia is egy ezotériához szorosan kapcsolódó fogalom. Az asztrológia és a horoszkóp alapja ugyanis nem más, mint a naprendszerben található bolygók állásának, egymáshoz viszonyított helyzetének vizsgálata és az ezekből komoly tudományos alapon levonható következtetések az emberre, a személyiségre vonatkoztatva. Az így kapott információkat felhasználva készülnek a csillagjegyekre lebontott horoszkópok, amik jó szolgálatot tehetnek akkor, ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen események várhatók életünkben és hogyan tudunk azokra kellően felkészülni.

Ezen felül persze az ezotériának sokféle tudományos területen is jelentősége van, hisz ismerünk olyan ágazatokat, ahol az alapok ezotériára épülnek, mint az asztrológia, a teozófia, az alkímia, vagy az asztrológia. Ezeken kívül több vallásban fedezhető fel ezoterikus elem, mint a sámánizmusban, vagy akár a buddhizmusban a reinkarnáció eleme. Ha magunkba nézünk, sokan vagyunk úgy, hogy „jaj nem hiszek én ebben”, de azért csak kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit jósolnak vajon a csillagok? A horoszkópok minden válfajával találkozhat itt a mi oldalunkon, hétről hétre megmutatjuk, hogy mire lehet számítani párkapcsolat, pénzügyek és egészség terén, de még azt is elmondjuk, hogyan segíthetik életünket az Angyalok. Az Angyalhoroszkóp ugyanis a többihez hasonlóan felhívja a figyelmet arra, hogy milyen hierarchiában „élnek” az angyalok, melyikük miben tud segíteni, mire képes, és hogyan egyengetik utunkat.


1 logoAz emberek nagy része kíváncsi az éves előrejelzésekre, ezért nagyon jó dolog lehet a 2016-os horoszkóp tömör tartalmának megismerése mindenki számára. Van aki titkolja, van aki bevallja, hogy nagyon is érdekli, mit jeleznek számára a csillagok, hogy alakul a bolygók állása szerint életük, milyen lesz az egészségi állapotuk, mi várható a munkahelyen, a szerelemben és egyáltalán. Egy megbízható, jó horoszkóp elkészítése nem is olyan egyszerű dolog, bárki nem is képes erre, elég magas tudás, széles látókör és már majdnem elhivatottság kell ehhez is. A horoszkóp az ezoterikus tudományok egyik ága, illetve egy része annak, mely tudomány életünk fontos kérdéseire keresi és igyekszik megadni a válaszokat, szigorúan tudásalapon. Az asztrológia – ennek írásos megnyilvánulása a horoszkóp – a naprendszer bolygóinak egymáshoz való viszonyán keresztül képes előrejelzéseket adni, hiszen ettől függ az egyes csillagjegy alatt született személyek éves horoszkópja 2016-ban is. A bolygók mozgása, egymáshoz mért helyzete szabja meg, hogy egy adott időpontban született személyeknek milyen lesz szintén adott időintervallumban az egészségi állapotuk, a hangulatuk, embertársaikhoz való viszonyulásuk.


1 logoSokak szerint a kínai csillagjóslás már Krisztus születése előtt ezer évvel is kedvelt jövendöléseket adott az emberek számára. Egymástól eltérő a kínai valamint a nyugati asztrológia természetükből adódóan, ám ellent soha nem mondanak egymásnak a megállapítások. Életünk részére rendkívül nagy hatással bír a Hold. Jelentős mértékben változik például az erőszakos bűncselekmények száma teliholdkor, melyeket különböző statisztikai eredmények igazolnak. Nyugaton inkább a Nap – asztrológia alakult ki, míg a Távol – Keleten pedig a holdasztrológia. Holdévekben számol a kínai asztrológia is, minden év január 31.-én köszönt be a következő holdév.


ikrekAz emberek az esetek többségében nem a szerint választanak maguknak párt, hogy az asztrológiai tudomány alapján illenek-e egymáshoz, mégis igen nagy segítség lenne bárki számára, ha tisztában van azzal, hogy a leendő kedvese milyen tulajdonságokkal renelkezik és vajon ezek alapján jósolható-e vele egy akár egész életen át tartó kapcsolat. Nézzük most, ennek tükrében ki illik az Ikrekhez, melyik az a jegy, mellyel a tudomány tézisei alapján szinte biztosan szép élet várhat rá és melyik az, amelyiket nem ajánljuk, persze akkor, ha az érzések, a szerelem, a nagy lángolás nem cáfolja meg ezt az intelmet, hiszen kivételek mindig akadhatnak.


oroszlanA szabad természet mindig is a kedvenceid közé tartozott, ezért nem vagy tipikusan hűséges, pontosabban nem mindig vagy hűséges típus. A kalandvágyad túl erős ahhoz, hogy elviseld a kötöttségekkel járó életet. Nagyon vágysz a szabadságra és arra, hogy saját magad kontrolláld az életedet. Ugyan azon szerető mellett eléggé unatkozol, és nem mindig találod a helyed. Sokszor csak saját magaddal vagy elfoglalva és nem veszed észre, ami az orrod előtt van.


vizontoA plátói szerelem és a barátság, amit nagyon fontosnak tart az életben egy Vízöntő, ugyanis ezen kapcsolatok nélkül semmi lenne. Hiányzik belőled azonban a melegség, a közelség és az intimitás. Hogy ha odaadó a Vízöntő, akkor megismerhet új kapcsolatokat vagy új érzelmeket tudhat a magáénak. Nem szeretik a Vízöntő csillagjegye alatt születettek a korlátozásokat, hiszen nem szeret senki kalitkában élni. Engedni kell neki, hogy kieressze a vágyait és nem szabad béklyókat alkalmazni, hogy ha egy Vízöntő a párunk.


szuzA Szűz szíve nem lobban azonnal lángra és nem szereti,vagy nem ismeri a spontaneitást. A romantikus élete rendkívül kontrollált általa. Szereti az olyan kapcsolatokat, melyek lassan, de biztosan épülnek fel. Az érzelmi nehézségeken meg kell tanulnia a Szűznek túljutnia és nem nagyon szeret vitákba bonyolódni, mert így akarja elkerülni a konfliktusokat. Ezért nem árt vigyáznunk, hiszen így megtudhatjuk, hogy a Szűznek mik a gyengéi.


halakA Halak jegyűek általában őszinteségre és gyengédségre vágynak társaiktól, hiszen ezen alapvető emberi tulajdonságok egyetlen kapcsolatból sem hiányozhatnak, hogy ha a két fél szereti egymást. A biztonság és a kényelem nagyon fontos számára és, hogy ha megtudja ragadni az alkalmat, akkor élni fog vele és mindent megtesz azért, hogy ezen körülmények meg legyenek teremtve. Sokszor romantikus, talán néha túl érzelmes, de sokan ezért szeretnek bele.


bakA Bak szenvedélyes szerető mindig azt lesi, hogy mit akar a párja, rendkívül odaadó. Sokszor bennragad egy szerelmi kapcsolatban, ugyanis a biztonság rendkívül fontos a számára és gyakran ragaszkodik ahhoz az emberhez, akivel összejön. Gyakran nem tud szabadulni egy olyan kapcsolattól sem, ami már megkopott és nem vezet sehova. Meg kell tanulnia a Baknak, hogy engedje el ami elmúlt, és teret kell engedni az új tapasztalatoknak, élményeknek.


skorpioA Skorpió erkölcsét nem nagyon értik meg mások, nem mindig tudja teljes mértékben megmagyarázni vagy átadni vágyait. Nagyon könnyen magához tud láncolni valakit lelkileg és nagyon könnyen tud kötődni. Romantikus éne nem mindig jön elő, sokszor ingatag és labilis a lelki természete. Igen gyakran hajlamos túlzásba esni és sajnos ez a párkapcsolatán is meglátszik. A Skorpió titokzatos és szenvedélyes. Sokan ezért érdeklődnek irántuk annyira, mert nem tudják egyből megfejteni őket. Az álarc alatt azonban sokszor sebezhetőbbek, mint mások.


rakA Ráknak az életében féltékenység is lehet jellemző, sokszor ugyanis a személyiségéből fakadóan nagyon ragaszkodik a párjához. A szerelmi kapcsolatok nagyon rosszul végződhetnek, ezért nem árt odafigyelni az életedre. Sokszor nagyon bizalmassá válik a kapcsolatod és ez a másiknak nem nagyon tetszik. Meg kell tanulni, hogy a szeretet, a bizalom és a béke a lehető legfontosabb egy olyan párkapcsolat kialakításához, amit valóban szeretnél és amiről álmodsz.


nyilasA Nyilas nagyon sokféle vággyal rendelkezik és néha erőszakosan törekszik arra, hogy beteljesítse őket. Sajnos sokszor ilyenkor nincs tekintettel párjára vagy arra, hogy megsértheti a másik érzéseit. A kapcsolatokba sokszor gondolkodás nélkül ugrik bele. Ritkán, vagy nehezen fogadja meg mások tanácsát. A Nyilasok javíthatatlanul élnek halnak a kalandokért, a felfedezésekért. A függetlenséghez nagyon ragaszkodnak, hogy ha szerelemről van szó. Ami nem mindig negatív dolog, hiszen sokszor teret engednek a másik félnek is.

  
Ezt már olvasta?Bezárás