Biztosítások


1 logoFizetésképtelennek nyilvánította a romániai Astra Biztosítót az összevont román pénzügyi felügyelet így ennek következményeként azonnal érvénytelenítette a biztosító működési engedélyét. Ennek elsősorban az az indoka, hogy a társaság nem hajtotta végre a hatóság által előírt feltőkésítési műveletet. Az MNB tájékoztatása alapján magyarországi érintett üzletfeleknek tudniuk kell, hogy az Astra hazánkban működő fióktelepe köteles helytállni a magyar ügyfelek részéről bekövetkezett károkozásokért, ennek így kell lennie addig, amíg a romániai Astra felszámolása meg nem kezdődik. Ezért mindenképp oda kell  figyelni, hogy a már bekövetkezett káreseményeket a lehető legrövidebb időn belül jelezzük a hazai Astra fióktelepe felé, és egyúttal elvárja az MNB, hogy a magyarországi fiókcég újabb szerződéseket semmiképp ne kössön.


Aktualitasok hirportalA magyarok 70 százaléka nincs felkészülve anyagilag egy váratlanul bekövetkező, súlyos betegség kezelésének finanszírozására.- áll az NN felméréseiben. A felmérésben résztvevőknek csak 13 százaléka rendelkezik egészségügyi magánbiztosítással. 72 százalék tart bármilyen rákos megbetegedéstől. A nők körében a mellrák miatt aggódnak a legtöbben: 65 százalékuk fél az emlő daganatos megbetegedésétől. Magyarországon legfeljebb egy évre jár táppénz, melynek alapja a jövedelem 50 vagy 60 százaléka. Kétéves, folyamatos társadalombiztosítással járó jogviszony esetén az előző évi átlagkereset 60, ennél rövidebb jogviszony esetén pedig 50 százaléka; kórházban való tartózkodás alatt pedig minden esetben 50 százaléka.


mi a teendo gepjarmu karesemeny bekovetkeztekorAmikor bekövetkezik a káresemény  amit mindenképp legelőször kell megtenni az a baleseti bejelentő helyes kitöltése.  A felelősség elismerésének a tényét a megjegyzésnél, azaz a megjegyzés rovatban alul, alá kell íratni a gépjárművezetővel, aki a balesetet előidézte. Ha egyik fél sem akarja elismerni a felelősséget és személyi sérülés nem történt, akkor rendőrt kell hívni. A rendőrségi határozat a felelősség megállapításáról 60 napot követően lesz jogerős. Amíg nincsen határozat a biztosítók nem fizetnek semmit. A felelős pénzbüntetésre számíthat, így mindenképpen célszerű elismerni és megegyezni abban, hogy ki volt a hibás.


telematikaA mai autóbiztosítások díjai rövid időben belül akár a felére is csökkenhet az új technológiának, a telematikának köszönhetően. Az autóba beépíthető kis adatgyűjtő készülék lehetőséget ad arra, hogy minden autós a valós használat után fizessenek díjakat és ezeket ki is tudják számolni. Az egész rendszer a helymeghatározás illetve a számítógépek használatán alapul, melyeket az autókba is be lehet építeni. A biztosítók az új rendszernek köszönhetően a pontos autó használat után fogják számlázni a kötelező gépjármű felelősség biztosítás illetve a casco esetében egyaránt.


parhuzamos uzemeltetes kotelezo biztositasPárhuzamos üzemeltetés a kötelező felelősségbiztosításnál akkor valósul meg amikor ugyan abban a gépjármű kategóriában egy üzembentartónak több gépjárműve is szerepel. Ezt nagyon fontos tisztázni, hiszen ma már a szerződések legnagyobb részét online kötik az emberek. Az internetes biztosítási kalkulátor az adatok felmérése folyamán felteszi azt a kérdést, hogy Ön új belépő-e. Amennyiben ugyan abban a kategóriában már van érvényes szerződése úgy a válasz erre a kérdésre a párhuzamos üzemeltető.

  
Ezt már olvasta?Bezárás