hogy kell kiszamolni az auto fogyasztasatHa olyan autója van, ami nem jelzi az átlagfogyasztást és annak értékét vagy csak nem bízik meg a mérőórában, akkor itt egy technika, amivel egyszerűen és könnyen ki tudja számolni az átlagfogyasztást. Első lépés, hogy teletankoljuk gépjárművünket, ezután fel kell jegyezni a teletankolás utáni kilométeróra állást (A). Abban az esetben, ha van a gépjárműben kilométer számláló, akkor azt le kell nullázni. Ez azért lényeges, hogy később ne kelljen a feljegyzett kilométeróra állás után keresni.

A következő tankoláskor fel kell jegyezni a kilométeróra állását (B) és tele kell tankolni az autót. Azt is fel kell írni feltétlenül, hogy hány liter benzint kellett tankolni az autóba ahhoz, hogy tele legyen a benzintank, ez a szám legyen (C).

Most következzen az átlagfogyasztás kiszámításának tényleges módja, lássuk, hogyan kell kiszámolni, hogy mennyit fogyaszt az autó.

A számítási képlet - Átlagfogyasztás = [C/(B-A)]*100.

Tehát a második tankoláskor betöltött benzin mennyiségét kell elosztani a két tankolás közt megtett távolsággal és meg kell szorozni százzal. Így lehet kiszámolni az átlagfogyasztást. Ahhoz, hogy bármely kérdésére időben választ kapjon mindenképpen látogasson vissza oldalunkra, hogy többet megtudjon ezzel a témával kapcsolatban is.

{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás