Aktuális hírek


1 logoÉrdeklik Önt is a legfrissebb hírek és információk? Amennyiben igen, akkor az Aktualitások Portál lehet a legjobb választás, ugyanis oldalunkon mindentől független információkat, híranyagokat talál amit érdemes nap mint nap megnéznie. Nézzen hozzánk tehát vissza nap mint nap, engedje meg, hogy portálunk informálhassa Önt a legfontosabb hírekről!


Lássuk is miből tud választani!


Az arany ára - Befektetési szempontból nem mindegy, hogy a tőzsdei arany áráról beszélünk, vagy a fizikai valóságában létező, kézzel fogható aranytömbről. A kérdés bonyolultságát tovább fokozza, ha az aranytömb és a tőzsdei arany árfolyam célját vesszük szemügyre.

Lényeges különbség, hogy míg a tőzsdei arany árfolyama hozamot képes generálni, addig a birtokunkban lévő, fizikai aranytömb valójában erre nem képes, vagy csak elenyésző mértékben. Viszont, ha mélyebben vizsgáljuk az árfolyam által megtermelt hozamot, akkor arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a hozamból származó nyereségünk adóköteles lesz, míg az aranytömb értékesítéséből származó jövedelmünk, mint (tiszta) haszon jelenik meg.

  
Ezt már olvasta?Bezárás