oraatalliats tavasz oszAz idő mindannyiunk életében fontos szerepet tölt be. Ez egy olyan jelenség, ami behatárol minket, ami meg is tud határozni, tehát a földön élő emberek e szerint élik mindennapjaikat. Az idő számítása már nagyon régóta az emberiség részévé vált, ezért is építettük sokan köré az életünket. A mai rohanó világban már nagyon sok ember függ a időtől. Az idő lehet pozitív és negatív hatással is az emberre, rengeteg tanulmány született, hogy az idő tudata mennyire befolyásol minket.

2021 évben:

Téli időszámítás kezdete:
2021. október 31. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

2022 évben: A legújabb információk értelmében 2022 évben az óraátállítást el fogják törölni.


2015, 2016 és 2017 évben az alábbiak szerint alakul az óra átállításának időpontja:

2015 március 29 hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat.
2015 október 25 hajnali 3-ről 2-re kell állítani az órákat.     2016 március 27
hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat.
2016 október 30
hajnali 3-ről 2-re kell állítani az órákat.

2017 március 26
hajnali 2-ről 3-ra kell átállítani az órákat.
2017 október 29
hajnali 3-ról 2-re kell átállítani az órákat.

Az okos telefonok, számítógépek, újabb tv készülékek már önállóan átállnak az óraátállításra, viszont fokozottan figyelni kell a karórák, régebbi ébresztőórák, gépjárművekben lévő órák beállításait, ugyanis azok nem állnak át automatikusan az új időszámításra ezért emiatt akár kellemetlenségeink is lehetnek!

A születés és a halál
is egy rettegett téma, ez is időhöz van kötve, rengeteg misztikum és rejtély van, amibe beleszőtték az időt. Van két dátum, amikor meg kell változtatnunk az idő számítását, azaz át kell állítanunk óráinkat. Ennek az a következménye, hogy egyrészt 2014. március 30-án hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat (veszítünk egy órát) és 2014. október 26-án hajnali 3-ról 2-re kell állítani az órákat. (nyerünk egy órát). Ezeket az óraátállításokat már nagyon régóta gyakorolják az évszázadok során. Ezek nélkül összekuszálódna minden és nem tudnánk kiigazodni az idő rejtélyes forgatagában. Nagyon sokan nem kedvelik az óraátállításokat, mert nagy vele a huza - vona, viszont az tény, hogy rendkívül hasznos az emberiség számára. Nem fogják elhinni, de az óraátállításnak köszönhetően rengeteg pénzt tud megspórolni egy állam, ugyanis kevesebb energia fogy. Mivel az óráknak a terhelése megváltozik, így nem kerül annyi energiába üzemeltetni azt. Kiemelkedően fontos, hogy ne fogyasszunk annyi felesleges energiát, mert annyi helyre kell azt még tenni.

Az energia fontossága hihetetlenül kiemelkedő téma manapság. Köze van az óraátállításhoz is nem meglepő, hogy miért ennyire fontos ez az akció. Nagyon sok háztartásnak takarít meg így pénzt ez a mozzanat. Tudjuk, hogy manapság mennyire fontos az, hogy minden családban maradjon egy kis plusz pénz, ezt az óraátállítás nélkül nem lehetne kivitelezni. Az első óraátállítás 1976-ban jött létre, mégpedig az első olajárrobbanás után Franciaországban. Azt mondták, hogy ennek bevezetésével 300 ezer tonna kőolaj energiát lehet megspórolni. Innen is látszik, hogy mennyire sok köze van az átállításnak az energiához. Ezért kell szem előtt tartanunk azt, hogy ha nem lenne óraátállítás, akkor nem tudnánk annyi energiát megspórolni a saját javunkra. Viszont eléggé megoszlanak a vélemények, ugyanis van a másik oldal, miszerint annyi energiát már nem vagyunk képesek megtakarítani, mint régen, mert 1980 óta megváltozott az energiafogyasztási szokás.

Rengeteg tényezőtől függ ez az egész és nem árt körültekinteni ebben a témában, ugyanis nincs jobb érzés annál, ha tisztában vagyunk a dolgok működésével és a színfalak mögé tudunk nézni egy kicsit. Az óraátállítás egy igen érdekes dolog, ugyanis volt valami célja és van valami oka, hogy feltalálták. Ha megértjük a miértjét és el tudjuk képzelni, hogy miként jöhetett létre, milyen célból akkor az egy nagyszerű dolog. Régen azért takarítottunk meg annyit az óraátállítással, mert a közvilágítást elég volt egy órával később bekapcsolni.

Persze mint már említettük akadnak olyan emberek, akik ellenzik az óraátállítást és abszolút nem értenek vele egyet, de arra még várnunk kell, hogy ez drasztikusan megváltozzon olyan irányba, ami még eddig nem volt. Az energiagazdálkodás nagy részét ez képezte, így tudtak viszonyítani e köré építették az egész rendszert. A fogyasztási szokások megváltozása nagyban nehezíti a spórolást, de erre is van vagy lesz megoldás a jövőben, ebben biztosak lehetünk. Persze mindenki úgy van vele, hogy jobb spórolni, jobb megtakarítani. Viszont az energia, az idő, mind befolyásolja földünk környezetét és ezen is lehet változtatni. Minden évben van egy olyan nap, amit a Föld napjának nevezünk. A föld napján 1 órára mindenhol a világon lekapcsolják a közvilágítást. Ez azért fontos, mert csupán 1 óra alatt olyan sokat tehetünk a Földért, hogy nem hisszük el.

Nagyon meg kell óvnunk ezt a bolygót ahol élünk és ebben nagy szerepe van az energia és idő kapcsolatának, mert akár hisszük akár nem az óraátállítás is rendkívül sokat játszik ebben az egészben. Ennek tudatában igyekezzünk óvni környezetünket és minél kevesebb fölösleges energiát elfogyasztani. Így óvhatjuk meg nem csak földünket és környezetünket, de saját magunkat is. Ezzel a tudattal megváltoztathatjuk egész gondolkodásunkat és életmódunkat, ami egy olyan útra terel rá minket, amit ha milliók követnek, akkor biztos, hogy egy olyan légkört tudunk teremteni, mely megfelelő unokáink számára is. Ezért ne hagyjuk, hogy fölöslegesen energiát pazarolva szennyezzük környezetünket.

Ami pedig a konkrét óraátállítást jelenti 2015 és 2016 év során, az erre vonatkozó pontos dátumokat minden alkalommal már hónapokkal előbb itt a mi oldalunkon bárki megtalálhatja, és így idejében fel tud rá készülni lelkileg és testileg is.

Kérjük, mondja el a véleményét, mert véleménye másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás