1 logoSokak szerint a kínai csillagjóslás már Krisztus születése előtt ezer évvel is kedvelt jövendöléseket adott az emberek számára. Egymástól eltérő a kínai valamint a nyugati asztrológia természetükből adódóan, ám ellent soha nem mondanak egymásnak a megállapítások. Életünk részére rendkívül nagy hatással bír a Hold. Jelentős mértékben változik például az erőszakos bűncselekmények száma teliholdkor, melyeket különböző statisztikai eredmények igazolnak. Nyugaton inkább a Nap – asztrológia alakult ki, míg a Távol – Keleten pedig a holdasztrológia. Holdévekben számol a kínai asztrológia is, minden év január 31.-én köszönt be a következő holdév.


2016. február 8 – 2017. 01.27: a Majom éve

A Majom éve a Kecske évét váltja fel, méghozzá február 8.-án. A vállalkozó/nyitott szellem valamint az újítás természetesen most is nagy hangsúlyt fog kapni, viszont bekövetkezhetnek akár rosszabb események is. Köztudott, hogy a Majom évében számos jelentősebb esemény történt már. Épp a Majom éve volt az 1956-os forradalom, a szuezi válság illetve a balkáni háborúk kitörése, valamint az Európai Unió megalakulása is épp Majom évében alakult.

A Majom - A Majom a nyolcadik jegye az ázsiai horoszkópnak. A Majomra, mint jellemző az agyafúrt, ravasz, bohókás, ügyes minősítések illenek a leginkább. Bármikor képes más embereket vagy tévútra vezetni vagy épp csodálkozásra késztetni. A Majom felett a Szív uralkodik. „Ég és Föld fia”-ként szerepel egy kínai asztrológiai könyvben. Nagyon agilis, ügyes, spontán és egyben fantáziadús is, ám önző célokra vagy saját vágyainak kielégítésére soha nem fordítja hatalmas erejét. A keleti szél illetve a tél szimbólumaként is emlegetik Ázsiában. Hirtelen jelenik meg, mint a szél, és egyben kavarog, miután eltűnik végleg. A Majom egyszerre Yin és Yang – sokak szerint -, kettős természetű és egyben intelligens mágus is, aki felszabadító és egyben uralkodó is az ösztönös erőknek.

A Majom intelligens és egyben tisztán lát, így kiszámítható érzelmi élete. Szereti, ha sok barát veszi körül, odavan az élénk társasági életért. Fontos számára a realitás illetve az őszinteség, imádja a gyerekeket. Munka terén is rendelkezik számos pozitív tulajdonsággal, például függetlenek, nagyon ambiciózusok és egyben ügyesek is. Idejükkel felettébb jól gazdálkodnak és tele vannak energiával, és nem mondanak nemet a sportra még egy hosszú és fárasztó nap után sem. Pénzügyeket tekintve is egyenesben van, a legfontosabb szempontok számára a jövedelmezőség illetve a kényelem. Ha saját családjáról van szó, akkor természetesen tud nagyon bőkezű is lenni.

Patkány: A Majom évében könnyen tud majd előrehaladni, magánélete harmónikus lesz és saját vágyait, elképzeléseit meg tudja valósítani. Akár egy előléptetés is érheti a jövőben.

Bivaly: Szépen lassan halad majd előre munkájában, stabil lesz majd a magánélete. A Majom éve remek alkalom lesz a Bivalyok számára arra, hogy a helyes utat megleljék.

Tigris: Előrelépés, viszont ezzel egyidejűleg óvatosság is jellemzi a jövőjét a Majom évében. A csodás ötletek megvalósítására remek évként szolgálhat számára a Majom éve.

Nyúl: Számára az anyagiak terén lesznek problémák. Egy esetleges kiadás bizony beüthet nála a Majom évében. Általában a gazdasági dolgokhoz nagyon jól ért és pénzügyeit is ügyesen kezeli. Nem ajánlatos neki egy rizikósabb pénzügyi üzletbe bekapcsolódnia.

Sárkány: Nagyon kedvező év elé néz. Nagyot léphet előre szakmai téren, valamint boldogan alakul majd a magánélete is. Akár új kihívások vagy új lehetőségek után is el kezdhet majd keresni. Fontos, hogy másik véleményét/tanácsát is kikérje ezekkel kapcsolatban.

Kígyó: Kockázatvállalásokkal járó tevékenységeket valamint lépéseket jobb, ha elkerüli. Akár előrelépési lehetőség is érheti a Majom évében. Fontos, hogy ne húzza ki magát a csapatból, illeszkedjen be munkatársai közé, mert ha nem így tesz később nehézségek alakulhatnak ki belőle.

Ló: Nagyon kedvelik, ha a dolgok a lehető leggyorsabban történnek körülöttük, és ez a Majom évében remek ritmusként is szolgál majd számukra. Tervek és különféle elképzelések terén teljes erőbedobással haladhat előre.

Kecske: Mivel nagyon gyorsan fognak pörögni az események, így a nyugalmát könnyen megzavarhatja majd ez. A változások időszaka a Majom éve, így elképzelhető, hogy másik munkahelye lesz.

Majom: Rengeteg lehetőség érheti. Az elkövetkezendő időszakban kellőképpen ki tudja majd használni képességeit és elérhet jelentős eredményeket is. Nagy lépéseket tehet előre, mivel a szerencse mellé szegül.

Kakas: Jó és rossz egyaránt érni fogja. Jellemző lesz majd a mozgalmasság az elkövetkezendő évére. Sok nehéz pillanatot kell majd megélnie a fokozott tempó miatt.

Kutya: Sikeresnek ígérkezik számára a Majom éve. Munkájában és magánéletében egyaránt a mozgalmasság és az izgalmasság lesz majd jelen. Rengeteg szakmai lehetőség fog majd adódni számára és ő dönt, melyikkel él.

Disznó: Izgalmas lehetőségek tárháza vár rá. Ha nem retten meg az esetleges nehézségektől, akkor nagy lépéseket is tehet akár előre. Sikereket érhet el a munka terén is, amiért viszont keményen meg kell dolgozni. Érdemes más emberek véleményét/tanácsát kikérni egy döntés előtt.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás