Magyarország


Euró bevezetése Magyarországon - 2017 - 2018 - 2019 - 2020? - Az euró övezethez csatlakozunk - Eléggé nagy a valószínűsége annak a ténynek, hogy az évtized végére Magyarország az euró övezethez csatlakozzon. Viszont ahhoz, hogy ez be tudjon teljesülni, rengeteg dologban kell változásokat valamint fejlődést elérni. A termelékenység is még további javításra szorul, kell a stabilabb euró. Ezek azok a dolgok, amelyek megvalósításával közelebb jutnánk az uniós átlaghoz. A politikát is úgy kell alakítani, hogy biztosabb lábakon álljon. A gazdaságirányítást kell a politikában előtérbe helyezni.


1 logoKétszer annyi jut idén közfelújításra, mint tavaly - Tavaly 33,5 milliárd forint jutott közútfelújításra, idén 68 milliárd forintból 580 kilométeren fognak folyni a felújítási munkálatok – nyilatkozta pénteken, az M1 csatornáján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. 50 milliárd forint jut az leső- és másodrendű főutak felújítására és megerősítésére, míg 18 milliárd forintból újulnak meg a három- és négy számjegyű utak – mondta Tasó László. Az utakon való beavatkozás minősége és mennyisége is különbözik az eltérő műszaki paraméterek miatt, de forgalombiztonság szempontjából sokkal használhatóbbak és jobbak lesznek.


1 logoKülföldre vándorolt ki több mint 900 egészségügyi dolgozó az év első felében. A külföldre vándorolt dolgozók többnyire Angliába vagy Németországba mentek. Az egészségügyön belül főként a sebészek, a belgyógyászok valamint az aneszteziológusok próbálnak szerencsét külföldön. Június végéig bezárólag 912, külföldi munkavégzéshez szükséges hatósági bizonyítványt állítottak ki azon munkavállalók számára, akik külföldre mennek Magyarországról. Ezt az adatot a Világgazdaság az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) jelentette meg.


1 logoA legjobban a mozijegy árak drágultak - 2004 illetve 2014 között alig nőtt az ára sok tartós fogyasztási cikknek, ám jöhet a drágulás a jövőben. A legjobban a vonaljegy, a mozijegy valamint a frottírtörülköző ára drágult, 2004 és 2014 között mintegy két és félszeres mértékben, ami még meghaladja egyes cigaretták árváltozását is. Ugyanebben az időszakban a Központi Statisztika Hivatal adatai alapján az ásványvíz, a hűtőszekrény valamint a férfi ingek váltak olcsóbbá.


1 logoA Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékes regionális igazgatóság felé kell benyújtani a nemzeti letelepedési engedély kiadása iránti kérelmet. A biometrikus adatokat tartalmazó okmányokat be kell nyújtani a kérelem miatt méghozzá arcképmás illetve ujjnyomat is rögzítésre kerül. Igazgatási szolgáltatási díja a nemzeti letelepedési engedély kiadásának 10.000 Forint, amit a kérelem benyújtásával egyidejűleg kell megfizetni.


1 logoAz Országos Bírósági Hivatal az elektronikus kommunikáció kiterjesztésére vonatkozó törvények hatályba lépésére tekintettel elérhetővé tette a kiterjesztett elektronikus kommunikáció igénybevételéhez szükséges űrlapokat és ügyleírásokat.


1 logoTárgyalni szeretne Csehország Magyarországgal, hogy azokat a menekülteket fogadja vissza, akiket vissza kell a dublini egyezmény alapján fogadnia – ezt jelentette ki Miloslav Koudelny, a csehországi menekülttáborokat kezelő szervezet igazgatója. „A magyar belügyminiszternek írtunk levelet, amelyben a helyzet normalizálását követeljük” – mondta Miloslav Koudelny.


1 logo18 város kapott az ózonterhelés miatt kifogásolt minősítést a mérőállomással megfigyelt települések között az elmúlt 24 órában. Lehetőség szerint még az egészséges embereket is óvva intenek minden szabadban végzett nehéz vagy könnyű fizikai munkától illetve aktív testmozgástól.


1 logoEngedélyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság a Metrovagonmassal a szerződéskötést. Így ennek köszönhetően a lehető leghamarabb lépni fog a BKV az ügy érdekében, hogy a felújítás mielőbb megkezdődhessen. A 3-as metróvonal szerelvényeinek felújításáról aláírhatja a BKV az ezzel kapcsolatos szerződést a Metrovagonmassal. Az orosz Metrovagonmass nyerte el ugyanis a projektet a közbeszerzési eljáráson. A Közbeszerzési Döntőbizottság pedig engedélyét adta a szerződés megkötésére, így mielőbb intézkedni fog ez ügyben a BKV.


1 logoAz államnak kötelessége gondoskodni arról, hogy azok a cégek, amelyek könyvelők, adótanácsadók, könyvvizsgálók segítségét veszik igénybe, megbízható, jó minőségű munkát kapjanak, és ennek okán új felügyeletet állítana fel a kormányzat az újabb bank- és brókerbotrányok megelőzéséért.


1 logoAz EB legutóbbi közleménye alapján úgy látni, a szakemberek arra számítanak, hogy általában az európai gazdaságban ha nem is hatalmas, de észlelhető fellendülés következik be. Hogy ez miként mutatkozik majd hazánkban, az kérdés, hiszen ennek számos tényezője van sőt ettől sok minden függ is, például hogy miként alakul és mennyi most az infláció és mit jelent pontosan?

Vasárnapi zárva tartás 2015.05.15.-től!

Itt mindent megtudhat a vasárnapi zárva tartást illetően! Ismerje meg az okokat és a következményeket!

Ön mit szól ehhez?
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás