mi var rank a tulvilagonVannak olyan népek, melyek egész életükön keresztül készülnek arra, hogy eltávozzanak az élők világából. Vannak olyanok, akik boldogan várják az élet utáni történéseket, de a mi kultúránk és az emberiség kultúrájának nagy része nem ilyen. Mi féljük a halált, mert nem tudjuk, mi vár ránk utána. Rengeteg hiedelem és történet született a halál utáni életről. A halálfélelem sokszor teszi az embert manipulálhatóvá vagy sérülékennyé. Sajnos ez már belénk rögzült és belénk ivódott. A legtöbb helyen már azt tanítják, hogy a halál az élet része, egy természetes körforgás beépült szelete.

A halál pillanatáról rengeteg legenda és történet szól, a muszlimok például úgy tartják, hogyha meghal az ember, akkor egy angyal jön érte és az angyal látványa attól függően rémisztő vagy megnyugtató, hogy milyen ember volt életében. De hasonlóan van a keresztény köztudatban is, hiszen ott is azt gondolják, hogy életünk utolsó pillanatában egy angyal jöhet értünk.

Tehát nagyon sok kultúrában egyeznek a történetek, mégis a modern ember fél a haláltól, mert az emberek félnek az ismeretlentől vagy attól amit még nem tapasztaltak meg. Így láthatjuk, hogy nem egy könnyű dolog beletörődni, vagy átgondolni azt, hogy mi is várhat ránk a túlvilágon. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a halál utolsó perceiben átélt hangulat átragad a halál után bekövetkező folyamatokra is, ide értve a megbánásra vagy félelemre, esetleges más érzésekre. Ha utolsó perceinkben nyugodtan várjuk a halált, akkor a következő időszak is nyugodt lesz.

A purgatórium az a része a túlvilági életnek, ahol megtisztulunk és megszabadulunk bűneinktől vagy levetkőzzük azokat. A halálfélelem nagyon erős pszichológiai érzés, mivel így vagyunk kódolva, ezt elkerülni vagy elsajátítani nagyon nehéz szinte lehetetlen, ugyanis kiszámíthatatlan a testünk biológiai reakciója a veszélyhelyzetekre. De ez nem rosszat jelent hanem jót, hiszen ezzel az érzéssel könnyebben kerüljük el a problémákat vagy a veszélyesnek bizonyuló helyzeteket, amiket egyébként ilyen érzet nélkül nem tudnánk és ez akár életet is menthet.

Mondja el véleményét nekünk a témát illetően itt:
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás