milyen papirok kellenek szuleshez tgyas igenyleshezEgy gyerek születése mindig nagyon nagy mérföldkő és nagyon sok izgulással jár, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a szüléshez is kellenek bizonyos papírok és a TGYÁS igényléséhez.  A szüléshez kellő papírok beszerzéséhez elég időt kell hagyni, nehogy az utolsó pillanatban kelljen minden egyes papírt beszerezni. A kismamának be kell vinnie a szükséges iratokat, melyek a következők: TB kártya és a házassági anyakönyvi kivonat vagy, ha nem házasodtak össze, akkor apasági elismerő nyilatkozat kell. A következő a terhes kiskönyv és vércsoportot igazoló papír. Ezen kívül kell még, kellenek a korábbi leletek, például vérkép vagy az utolsó ultrahangos lelet.

Ezeket a papírokat tehát mindenképpen érdemes bevinni a kórházba, sőt kötelező ugyanis ezek azok, melyek elengedhetetlenek a szüléshez. Persze érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen papírok kellenek még ahhoz, hogy a szülés, illetve a gyermek anyakönyvezése problémamentesen menjen majd.

A TGYÁS igénylését a munkáltatón keresztül kell benyújtania a kismamának, melyhez ki kell töltenie az ehhez szükséges formanyomtatványt, mellé pedig kellenek a következő adatok, mint például az orvosi igazolás a TGYÁS-ba vételről, a terheskönyv és a fénymásolaton legyen a rajta a szülés időpontja.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás