dupla csaladi potlekDupla családi pótlék 2014/2015 -Ki kap dupla családi pótlékot? Sokan tették fel ezt a kérdést 2014 nyarán. Nem véletlenül, hiszen a felröppent hír szerint a júliusi ellátás került volna megduplázásra. Magyarán, a segítség augusztus elején jött volna, amikor a legtöbben elkezdik megvásárolni a beiskolázáshoz szükséges dolgokat. Akinek van gyermek, aki iskolába jár, az jól tudja, hogy az augusztusok minden évben az év legnehezebb hónapjainak számítanak, legalábbis anyagi szempontból. Sok magyar család költségvetése zár szinte minden hónapban valamekkora deficittel. Amennyiben erre még plusz kiadások jönnek egy-egy hónapban, az más teljesen padlóra küldi a családi költségvetést.

Ilyen hónap az augusztus is, amikor elkezdődnek az iskolai bevásárlások. Különösen nehéz azoknak a szülőknek, ahol nem egy, hanem több gyermek is jár egyszerre iskolába. Jellemzően ezek a családok önerőből, illetve a rendes havi bevételből nem is tudják megfinanszírozni a kiadásokat, azaz forrás után kell nézniük. Ilyen forrás lehet az államtól jövő támogatások, segélyek, önkormányzati támogatások, segélyek, rokonok segítsége, hitel a banktól, kölcsön a barátoktól. Mindenki igyekszik megoldani valahogy, hogy az iskolakezdésre minden együtt legyen.

A családi pótlék az egyik legkomolyabb segítség a rászoruló családoknak. Mértéke egy gyermek után 12.200 Ft, két gyermek után, gyermekenként 13.300 Ft, három vagy több gyermek után, gyermekenként 16.000 Ft. Egyedülálló szülő esetén a fenti összegek, sorrenden 13.700 Ft, 14.800 Ft, és 17.000 Ft lesznek, azaz kissé emelkedik az ellátás összege. Tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermekek nevelése esetén pedig gyermekenként 23.300 Ft, illetve egyedülálló szülő esetében gyermekenként 25.900 Ft.

Az előző számokat megnézve, akkor láthatjuk, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy szimpla, vagy dupla családi pótlékot kap egy-egy család egy adott hónapban. Különösen igaz ez, a 3 vagy több gyermekes családoknál, ahol a dupla családi pótlék már akár 6 számjegyű bevételt is jelenthet. Sajnos azonban nem igaz a hír, hogy 2014, vagy akár 2015 nyarán dupla családi pótlék kerülne kiutalásra. Egy félreértés, vagy félreolvasás eredményeként terjedhetett el a hír. Ugyanis tényleg volt egy cikk, amely erről adott hírt, és amely a maga idejében igazat is közölt. A cikk, amely az álhír mögött van, 2012. július 31-én íródott, amely év nyarán tényleg dupla családi pótlékot kaptak a magyar családok a kormánytól, hogy ezzel segítség a gyermekek beiskolázását. Azonban ez csak egy egyedi akció volt, és sem előtte, sem utána nem volt több ilyen. Ezért jobb, ha a minden érintett lemond a plusz bevétel reményéről, mert így nem éri őket csalódás. 

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás