2016-os iskolai szünetek - Hogy mikorra fog esni idén a tavaszi, nyári, őszi illetve a téli szünet? Olvassa el cikkünket és minden ezzel kapcsolatos információt egy kézből megtudhat! Igaz, hogy még csak nemrég kezdődött az idei év, de jó, ha felkészültek vagyunk a szüneteket tekintve. Könnyen ki lehet következtetni, hogy mikor lesznek a szünetek a 2016/2017-es tanév során. Minden oktatási intézményben egységesen vannak a szünetek, így nincs különbség óvoda, általános iskola, gimnázium, szakközépiskola vagy épp szakiskola között. A meghatározás egy államilag meghatározott iskolai tanítási rend alapján kerül megvalósításra.

Előző évre visszamenőleg, a tanév 2015. szeptember 1-én, kedden kezdődött és 2016. június 15-ig, szerdáig tart majd. A tanév 181 napból áll. Már az őszi és téli szünetet kipipálhatjuk, de még a tavaszi szünet és a legfontosabb, a nyári szünet még előttünk van.

2016. március 24-től március 29-ig fog tartani idén a tavaszi szünet. A szünet első napja csütörtökre esik, ezen a napon már kezdetét veszi a szünet, így már nem kell menni iskolába. A tavaszi szünet meghatározásánál mérvadó természetesen a húsvét, mely ebben az évben 27-én vasárnap és 28-án hétfőn lesz. A tavaszi szünet majd március 29-én ér véget kedden, az első tanítási nap pedig 20.-án szerdán lesz majd.

Ebben az évben elég rövidnek tűnhet a tavaszi szünet, mivel négy munkanap bővíti csak a szünetet. De aggodalomra semmi ok, mivel március 15-én is hosszú hétvégénk lesz majd, így ez valamennyire kárpótolhat minket a tavaszi szünet rövidsége miatt.

A nyári szünet, ami mindenkit nagyon - nagyon foglalkoztat, idén, azaz 2016. június 16-tól 2016. augusztus 31-ig bezáróan fog tartani. A leghosszabb szünet, amit minden kicsi és nagy egyaránt vár minden évben.
2016-os szombati tanítási napok

2016-ban is, mint ahogy minden évben lesz pár szombati nap, mikor iskolába kell majd menni. De ennek köszönhetően hosszú hétvégéket kapunk cserébe. Előző évre vonatkozóan még 2015. december 24-én pihenőnapunk volt, amit december 12-én dolgoztunk le. 2016. március 5-én, szombaton dolgozunk le ismét egy napot, de ennek köszönhetően március 14-i hétfővel hosszú hétvégénk lesz.

A 2016/2017-es tanév első félévében majd október 31-én lesz pihenőnap, amit majd 15-én kell ledolgoznunk.  Egy táblázattal szeretnénk szemléltetni szülők és gyermekek részére, hogy mire is számíthatnak az idei tanév során.

iskolai szunetek

  
Ezt már olvasta?Bezárás