babakotvenyA Babakötvény igen előnyös formátuma annak, hogy egy kisgyermek részére némi biztonságot tudjon a szülő, nagyszülő, bármely családtag garantálni. A legjobb ebben a lehetőségben az, hogy a folyamatosan ismétlődő befektetések nyomán az éves kamat minden évben ismét újra visszaforgatható az adott sorozatszámmal bíró babakötvénybe. Ha tehát az a helyzet fordul elő, hogy a gyermek számára elindítjuk a Start értékpapír számlát, viszont azon jó darabig csakis a 42500 forintos kezdőösszeg van, mert nincs módunk havonta újabb összeget berakni, ez akkor is kamatozik és a futamidő végén így is rendelkezésre áll majd 128.588 forint a gyermek számára.

Lássuk, milyen papírok kellenek a babakötvényhez, melyeket érdemes előkészíteni, hogy ha eldöntötték, hogy megkötik ezt a bizonyos számlát. Annak a személynek, aki meg akarja nyitni ezt a számlát a gyermek számára, magával kell, hogy vigye a személyazonosító okmányát vagy az útlevelét vagy a vezetői engedélyét, valamint a lakcímének igazolására szolgáló iratokat, de az adóazonosító jelet igazoló eredeti okmányt is be kell mutatni.

A fentieken kívül még kell a családi pótlékra jogosult szülő vagy törvényes képviselő személyazonosító adatainak és adóazonosító jelének megléte és bemutatása. Ha a gyermek betöltötte a 16. életévét akkor a Start számla megnyitásához a szülő beleegyező papírja is kell. A babakötvény megkötése nagyon nagy felelősség hiszen a gyereknek a jövőjét alapozzuk meg azzal, hogy ha nyitunk egy ilyen számlát.

Természetesen a babakötvény egy nagyon pozitív dolog, amit mindenképpen meg kell fontolni és át kell tárgyalni. A betett pénznek jó helye lesz és csak erre szabad gondolni. Látogassanak minél többször vissza, hogy ezen hírekkel kapcsolatban minél több információt tudhassanak meg.

Mivel Babakötvényt azon magyar állampolgárok vehetnek, akik hazai bejelentett állandó lakhelyet tudnak igazolni, így érthető módon elsősorban az ennek igazolására szolgáló okiratoknak mindenképp rendelkezésre kell állni.

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás