mennyi a szocpol kedvezmenyA szocpolnak az a lényege, hogy az állam támogassa az arra jogosultak lakásvásárlását és építkezését. A nem olyan régen megjelent tervezet nagyon sok változást tartalmaz a 2015. július elsejével bevezetni kívánt otthonteremtési támogatással kapcsolatban. A 2015-ös szabályok közül a legfontosabb az lesz, hogy már egy gyermek után is lehet majd támogatást kérni. Ezen felül még bevonják a kedvezményezetti körbe a használt lakásokat is. Lássuk, mennyi a gyermekek utáni szocpol kedvezmény 2015-ben? A gyerekek számától függően maximum 2,5 millió forint lehet, ám a gyerekszámhoz rendelt változókat, az alapterületet és a támogatási összegnagyságát több ponton módosítanák. Tehát a szocpol egy olyan dolog, ami fontos és szükséges ahhoz, hogy a család kezdeti lépéseit meg tudjuk támogatni. Ez nagyban segíti a friss párok vagy házasok életének kezdetét és a gyermekvállalási kedvet is sokkal jobban megnöveli, hogy ha van mögöttük, ami segíti vagy támogatja őket.

A szocpolt nem lehet figyelmen kívül hagyni, ugyanis ez egy fontos része a családok jövőjének hiszen, hogy ha úgy kezdik életüket, hogy van valami, amire alapozhatnak, akkor sokkal könnyebben tudnak boldogulni. A szocpol 2015-ös igénylés feltételei a következők lesznek. Új lakóingatlan építése esetén az ÁFA nélkül, új lakóingatlan vásárlása esetén az áfa és a telekár nélkül meghatározott, az ingatlan teljes nettó alapterületére számított egy négyzetméterre jutó bekerülési költség /vételár nem haladhatja meg a 300 000 forintot valamint alacsony energiafogyasztású lakás esetén a 350 000 forintot.

Tehát erre kell számítani a szocpollal kapcsolatban 2015-ben és, hogy ha több információt szeretne megtudni, akkor mindenképpen látogasson el oldalunkra, hogy többet tudjon meg. Az ország bármely területéről el tud minket érni és javasoljuk is, hogy tegye ezt meg minél sűrűbben, hiszen minél többször látogat vissza, annál több információt tud begyűjteni. Oldalunk mindent megtesz annak érdekében, hogy ön első kézből tudjon információkat szerezni, hogy ne kelljen semmiben hányt szenvednie. Nap mint nap azon vagyunk, hogy friss híreket és egyéb adatokat közöljünk önökkel, hogy ön tudja, hogy ránk számíthat.

A szocpol több szempontból is fontos 2015-ben azon felül, hogy támogatást nyújt a friss családosoknak. A támogatás összege elég magas, így van forrás, amivel lehet rendelkezni. és sokat segíthet majd a módosulás, ami szerint használt házhoz,lakáshoz is fel tudja használni 2015-től ezt a támogatást.

Viszont az is tény, hogy nagyon kevesen igénylik a szocpolt és ennek valamilyen oka van. Nem olyan adatok jöttek be a szocpollal kapcsolatos felmérésből, amire a kormány számított. Így hát valahogy alakítani kellett a szocpolon, de ez sem garancia arra, hogy többen fogják kérni a támogatást vagy igényelni azt.

Minden esetre reménykedjünk, hogy olyan irányt vesz ez az egész, ami a friss családosokat nagymértékben meg tudja segíteni és hozzá tudja juttatni a jobb élethez, hiszen ez egy nagy segítség azoknak, akik új házat, lakást akarnak venni, legyen az használt, vagy akár új építésű. Mindenképpen meg kell fontolnia az igénylést, hiszen ha igényelni szeretné a szocpolt, akkor bizonyos dolgokat meg kell tennie. A megvásárolandó ingatlannal kapcsolatos információkat mindenképpen meg kell osztania és, hogy ha a feltételek megfelelőek, akkor meg fogja kapni a támogatást. Ez egy kis időbe telhet, de mindenképpen legyen türelmes, hiszen meg fogja érni az időt. Látogasson vissza, hogy minél többet tudjon meg és, hogy ne maradjon friss hírek nélkül, tegye meg ezt minél többször.

Mondja el a véleményét nekünk itt!

{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás