1 logoEbben az évben 31 ezer forint iskolakezdéshez - kinek jár augusztusban? Egészen pontosan azoknak a szülőknek jár ez az összeg, akiknek közoktatásban tanuló gyermekük van. Ez egy munkáltató által adható támogatás, tulajdonképpen nem más, mint iskolakezdési támogatás.

A 31 ezer forintos támogatásra azok a szülők, illetve családok jogosultak, akiknek a saját háztartásában élő gyermek szeptembertől közoktatásban tanul, illetve azok, akik családi pótlékra jogosultak. Ez a fajta iskolakezdési támogatás minden évben egyszer jár, viszont nagyon fontos tudni, hogy mindkét szülő jogosult rá még akkor is, hogyha adott esetben egy munkahelyen dolgoznak! Szintén lényeges ismerni azt a tényt, hogy amennyiben a bármely szülőnek több munkahelye is van, minden egyes munkáltatótól megigényelheti ezt a fajta béren kívüli juttatást!

Az iskolakezdési támogatás mértéke úgy van megszabva, hogy kedvezményes adókulcsot nézve legfeljebb a minimálbér harminc százalékával egyezhet meg, ami ez évben 31.500.-forintot jelent, és nem készpénz formájában utalható ki, hanem kizárólag utalványként. Ezen utalványokat pedig taneszközökre, tankönyvekre lehet fordítani és természetesen azokban az üzletekben váltható be, melyekkel a kibocsátó szerződést kötött.

Az iskolakezdési támogatásra szolgáló utalványokat a tanév kezdete előtt már 60 nappal be lehet váltani és december 31.-ig vásárolhatók le.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás