taj kartya ervenyesseg lekeresAz Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján is leellenőrizhető a társadalombiztosítási azonosító jel érvényessége. Lekérdezése magánszemélyeknek vagy szervezeteknek és egészségügyi szolgáltatóknak is elérhető, viszont az adott válaszból csak annyi derül ki, hogy a szóban forgó TAJ szám érvényes-e vagy sem. A szolgáltatást elsősorban a kórházaknak és a rendelőintézeteknek szánják, nekik alapból 50 lekérdezésre van lehetőségük. Viszont ezt tovább lehet bővíteni és magánszemélyek és egyéb szervezetek naponta három TAJ érvényességét tekinthetik meg. A kormány szerint, azaz ahogyan elképzelte, a jövőben nem az alanyi jogon járó TAJ érvényessége okán, hanem jogosultság valós ellenőrzése után lesz valaki jogosult ingyenes ellátásra.

Emiatt manapság elég csak a TAJ szám érvényességét megállapítani, később azonban vizsgálni kell azt is, hogy milyen jogcímen jogosult az ellátásra az állampolgár. A becslések szerint 300 ezer olyan ember van a rendszerben, akiknek van rendszeres havi jövedelme, de járulékot nem fizet. Mindenképpen javasoljuk, hogy látogassanak vissza oldalunkra, hogy minél több hasznos információra tegyenek szert és ne szenvedjenek hiányt semmiben.

A TAJ információ könnyű lekérése azért is fontos, mert ha történik valami, akkor könnyen hozzájussunk ahhoz a tájékoztatáshoz ami alapján kiderül, hogy TAJ számunk érvényes-e vagy sem. Az internettel rendelkezők természetesen előnyben vannak hiszen pillanatok alatt a birtokukba juthat ez az információ.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás