ki hitelkepes mi kell hozzaAmikor arra szánjuk el magunkat, hogy hitelt szeretnénk felvenni, akkor előtte nagyon alaposan át kell rágnunk minden lehetőséget és opciót, hogy megfontoltan vágjunk bele a hitelfelvételbe. Azért kell ilyen alaposan átgondolni mindent, mert ha hitelt veszünk fel, az alapjaiban megváltoztathatja az életünket az életünk alakulását. Ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy ha nem vagyunk biztosak a döntésben, akkor ne egyedül hozzuk meg ezt. Érdemes mindenképpen felkeresni egy olyan szakembert, aki tud nekünk segíteni abban, hogy hogyan tegyük meg a lépéseket és segít kiszámolni, hogy hosszútávon, hogyan járhatunk jól.

Azért nem szabad fél vállról venni a hitelfelvételt, mert a kamat változhat és a havi törlesztő is megnőhet, ami azt jelenti, hogy kevesebb marad a zsebünkben. A hitel törlesztése nagy forrást igényel tehát, úgy kell kalkulálnunk, hogy elég sokat kivesz a havi tartalékainkból. Be kell osztanunk mindent úgy, hogy másra is jusson, ne csak a hitel törlesztésére. Ahhoz, hogy hitelt kaphassunk, hitelképesnek kell lennünk. Ez nagyon fontos ugyanis, ha nem vagyunk hitelképesek, akkor nem kapjuk meg a szóban forgó kölcsönt. Tehát az elsődleges célunk az, hogy mindenképpen hitelképesek legyünk és így hozzájuthatunk ahhoz a bizonyos összeghez, amit szeretnénk felvenni.

A hitelképesség felmérése úgy történik, hogy a hitelt nyújtó bank megnézi a személy adatait és ez alapján megállapítja, hogy az a bizonyos személy, aki a hitelt akarja igényelni hitel képes-e. Tehát az, hogy kaphatunk-e hitelt és, hogy mennyit az a bank által elvégzett hitelbírálattól függ. A hitelképesség vizsgálata az adott személy jövedelmi helyzetén alapszik, de a bank figyelembe veszi azt is, ha fedezetként ingatlant ajánlunk fel. A banknak van egy saját szabályzata, amiben le van írva, hogy kiknek milyen feltételekkel adnak hitelt, tehát ki van találva minden apró összetevő ahhoz, hogy ön hitelt tudjon felvenni. Nem lehet csak úgy minden előzetes egyeztetés és vizsgálat nélkül hitelhez jutni, ez végül is valamilyen szinten véd attól, hogy valaki teljesen és felelőtlenül eladósodjon. Amikor tehát feltesszük magunknak a kérdést, hogy ki hitelképes, hogyan kaphatok hitelt és mi kell hozzá, akkor a fentieket kell szem előtt tartani.

A belső szabályzat és a személy jövedelme alapján jön ki a hitelezhetőségi limit. Ez az adat megmutatja, hogy az adott személy mekkora havi törlesztő részletet tud vállalni. Azért vannak ezek a vizsgálatok, hogy a bank meg tudjon bizonyosodni arról, hogy nem lesz veszteséges az ő általa kiadott hitel, azaz, hogy az ügyfél vissza tudja-e fizetni vagy sem. Tehát hitelfelvételhez át kell mennünk ezeken a „vizsgálatokon” és utána a személyes papírjainkkal és adatainkkal képesek leszünk felvenni hitelt persze csak azon kereteken belül, melyre a hitelképességünk alkalmassá tesz, vagyis vissza tudjuk azt fizetni. Irreálisan magas összeget nem fog adni a bank. Így mielőtt beadjuk hitelkérelmünket a bankokhoz, előtte mindenképpen mérjük fel saját helyzetünket, ugyanis nem lenne bölcs dolog belerohanni egy olyan hitelbe, amit nem tudunk visszafizetni és életünk végéig nyöghetjük a havi törlesztő részleteket.

Ezeket figyelembe véve biztos, hogy képes lesz felvenni hitelt. A másik fontos dolog az, hogy mindig mérlegeljünk, mielőtt hitelhez folyamodunk, tehát figyelembe kell venni azt, hogy mire kell és, hogy biztosan csak kölcsönnel tudjuk-e elérni azt a bizonyos célt. Mindig át kell gondolni, hogy nincsen-e másik út, mert ez nagyon nagy felelősség és rizikó. Mindenképpen tegye azt meg, hogy látogasson el az oldalunkra, hogy ezzel minél több információt tudjon meg a hitelfelvételről, mint ahogyan említettük több oldalról meg kell rágnia a szituációt, hogy a lehető legbiztosabb és legbiztonságosabb döntést tudja hozni a saját vagy családja jövője érdekében. Nem szabad semmi olyan dolgot elhamarkodni, ami esetleg olyan helyzetbe lökheti, amilyet nem szeretne megtapasztalni. Nagyon sokan vannak, aki hitelt vettek fel és megbánták, hiszen később rájöttek, hogy máshogy is meg tudták volna oldani a problémájukat. Ennek fényében reméljük, hogy jó döntést tud hozni és, hogy ha amellett dönt, hogy kölcsönt vesz fel, nem fogja megbánni. Érdemes szakembereket megkérdezni mielőtt megtenné a következő lépést, így be tudja magát biztosítani az ellen, hogy pórul járjon.


Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás