lakashitel ingatlan hitel milyen papirok kellenekEgy lakáshitel ügyintézése nem egyszerű dolog és nem is megy rövid idő alatt, ezért érdemes jó előre tudni azt, hogy milyen papírok kellenek lakáshitelhez. Ha ezeket idejében beszerezzük, akkor jócskán le lehet egyszerűsíteni és rövidíteni az ügyintézés menetét. A lakáshitelhez a következő papírok fognak kelleni. A magyar hatóság által kiadott érvényes személyazonosító okirat, ami személyi igazolványt és lakcímet igazoló hatósági igazolványt jelent. Ezen kívül szükség lesz az igénylő személyére kiadott okmányra, mely lehet adó vagy TB kártya vagy jogosítvány, esetleg útlevél.

A következő papír ami külföldi személyek esetén nélkülözhetetlen, az a tartózkodási engedély vagy munkavállalási engedély. Ez után kellhet a kölcsön igénylő lap és a munkáltatói jövedelemigazolás, valamint be kell mutatni az illető személy bankszámlájának utolsó kéthavi kivonatát, melyre a fizetése érkezik rendszeresen. Kell egy közüzemi számlalevél, ami 30 napnál nem régebbi és a készpénz átutalási megbízás befizetést igazoló feladóvevénye, vagy bankszámlakivonat, amiről a teljesítés teljes mértékben megállapítható.

Ezen felül még kelleni fog az utolsó évről szóló, 30 napnál nem régebbi APEH jövedelemigazolás, de csak abban az esetben, ha az igénylő jövedelme egyéni vállalkozásból származik, vagy esetleg saját maga vagy családja által tulajdonolt cégben alkalmazott és jövedelmét nem 6 havi bankszámlakivonattal igazolta, vagy mint alkalmazott a jövedelmét nem a bankszámlájára kapta. Kell még a vállalkozói/nyugdíjas igazolvány, hogy ha vállalkozóról vagy nyugdíjasról van szó és a  nyugdíjjogosultságot megállapító határozat is.

Ön igényelt mostanában hitelt? Öntől mit kértek?

{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás