mennyit kapok kezhez a minimalberbolIgen fontos kérdés az emberek életében, hogy ha minimálbérért dolgoznak, abból mennyi marad meg fizetéskor. A munkavállalók közül nagyon sokan csak úgy kapnak manapság munkát, hogy el kell fogadniuk a minimálbért és még most is egyre többen érintettek e kérdésben., hisz gyakorta ez az ára annak, hogy valakinek egyáltalán bejelentett munkahelye lehessen. Jelenleg hazánkban a minimálbér megállapítása történhet órára lebontva, illetve napi, heti vagy havi időtartamra megállapítva, aminek minden esetben a havi minimálbér jelenti az alapját. Ez az összeg ma Magyarországon 101.500.-Ft, heti bérre bontva ez 23.360.-forintot, napra bontva 4.670.- forintot és órabérben 584.- forintot jelent.

Ide kattintok és MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

A garantált bérminimum
pillanatnyilag 118.000.-Ft, ami 679.- forintos órabért, 5.430.- forintos napibért és 27.160.- forintos hetibért eredményez. Lényeges tudnivaló, hogy a garantált bérminimum azoknak a munkavállalóknak, illetve közfoglalkoztatottaknak jár, akiket olyan munkakörben alkalmaznak, melyhez előírás a minimum középfokú szakképzettség, illetve középfokú iskolai végzettség.

Amikor tehát valaki érintett az ügyben és felteszi magának a kérdést, hogy mennyit kapok kézhez a minimálbérből, akkor semmi mást nem szükséges tennie, mint itt oldalunkon megkeresni erre a választ, melyet egy kattintással már el is lehet érni. A bérkalkulátor programunkba csak be kell írni az adott bruttó minimálbér összeget és a gép már ki is számolja, mennyi kerül a számlánkra, vagy a borítékba.

{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás