elbocsatas tappenz alattMég mindig sokan találgatják, hogy vajon a táppénz meg véd-e a felmondástól. Mi választ adunk kérdésére. Az emberek többségében az van, hogy a táppénz megvéd a kirúgástól, azaz a felmondástól, sőt hogyha a táppénz lejárt, akkor sem lehet elküldeni az illetőt. Határozatlan idejű munkaviszonyt nem lehet megszüntetni rendes felmondással, amíg a táppénz tart.  Viszont a közös megegyezésnek és a rendkívüli felmondásnak nem ellenszere a táppénzes állomány. Itt jön képbe a következő információ, amit alább találhatnak meg és az erre vonatkozó időtartam, amíg védettséget élvez a munkavállaló.

A táppénzből felépült munkavállaló 30 napig van védettség alatt, hogy ha a táppénzes állomány is elérte a 30 napot. Viszont, ha ez csak körülbelül 15-29 nap volt, akkor a beteg felépülése csak 15 napig védett. A 15 napnál kevesebb táppénzes helyzet csak a betegség időszaka alatt véd meg a felmondástól. Viszont akivel már közölték a felmondást az nem nyújthatja meg a felmondási időt a táppénzzel. Ez tehát azt jelenti, hogy hosszabb betegség esetén nem lehetséges az elbocsátás táppénz alatt 2014 – 2015 során sem.

Azt meg kell jegyezni, hogy a felmondási idő alatt is el lehet menni táppénzre, de ez a periódus nem hosszabbíthatja meg a felmondási időt. Így hát szembe kell néznünk a ténnyel, hogy a táppénzes időszak nem 11%-osan véd meg minket az elbocsájtástól ezért mindennel tisztában kell lennünk. Érdemes visszalátogatnia, hogy még több táppénzzel kapcsolatos cikkel találkozzon. Természetesen annak, aki táppénzen van, oda kell figyelnie, hogy ne legyen semmilyen probléma a munkahelyén, amit ne tudna kiküszöbölni. Ezért próbáljuk meg felhívni mindenki figyelmét arra, hogy a táppénzes időszak nem egyenlő azzal, hogy teljes nyugalomba és biztonságba vagyunk akkor, ha egyébként a munkahelyünk veszélyben van.
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás