adokedvezmeny 2 3 4 5 gyermekA gyermekek után járó adókedvezmény nagyon fontos. Ez a támogatás is elsősorban a gyerekeknek a számától függ, így mindenképpen utána kell járnunk annak, hogy mennyi adókedvezményt kapunk gyerekenként, ugyanis a családi költségvetés kiszámításánál nagyon sokat számít ha tudjuk, hogy mennyi kedvezmény jár egy - egy gyerek után. Az adókedvezmény egy rendkívül fontos törvény, hiszen családok ezreinek és tízezreinek segít ez az egyetlen szabály, ami olyan mértékben tudja támogatni a gyerekes családokat, hogy a nehéz körülmények között élőknek is igen nagy segítséget jelent.

A családi adókedvezmény összegének számítása során 2 gyerek esetében az összevont adóalapból 125.000 Ft kerül levonásra, ami azt jelentheti, hogy gyermekenként 62.500 Ft. Tehát a nettó jövedelem 20.000 Ft-tal fog megnőni, azaz kétszer 10.000 Ft-tal. Nagy lépés lesz 3 kedvezményezett vagy eltartott esetében, ekkor ugyanis az igénybe vehető adókedvezmény mértéke eléri a 618.750 Ft-ot, azaz háromszor 206.250 Ft-ot, ugyanis 3 eltartott után már gyermekenként 206.250 Ft kedvezmény jár. A nettó jövedelem ebben az esetben 99.000 Ft-tal, azaz háromszor 33.000 Ft-tal fog nőni. Az igénybe vehető kedvezmény összege nem nő háromnál több eltartott esetén, tehát 4, 5 vagy akár 10 gyermek esetén is 618.750 Ft a maximális mértéke.

Tehát mindenképpen érdemes a családi adókedvezményről beszélni és igénybe venni, hiszen ez azon kedvezmények közé tartozik, amivel segíteni tudjuk családunkat és mindenképpen jól jöhetünk ki abból, hogy ha alkalmazzuk ezt. Persze mindenben kérhet segítséget, hogy ha nem biztos a dolgában, ráadásul ehhez nem kell szakember segítségét kérni külön, mivel a munkáltató minden szempontból tisztában kell legyen az adókedvezmény kérdésével. Az azonban nagyon fontos, hogy az adókedvezményre való jogosultságot minden évben időben kell igazolni, mert ha ez nem történik meg, akkor bizony eleshet a család ettől a jelentős plusz bevételtől.


Ön mit szól ehhez?
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás