berkalkulator brutto netto fizetes szamitasBérkalkulátor 2015 - 2016 - Bérek, fizetések, tudnivalók oldala: Itt ezen az oldalon mindent megtudhatnak a minimálbérről, a bérekről, fizetésekről, sőt a közmunkával kapcsolatos tudnivalókról és a közfoglalkoztatásokról is. A mezőgazdasági idénymunkások és az alkalmi munkások, valamint a turisztikai idénymunkások arra is választ találnak, hogy hogyan lehet egyszerűsített munkaviszonyt létrehozni. Szóbeli megállapodással is van lehetőség ilyen munkaviszonyt kötni, persze meg kell lennie a jogszabály szerinti bejelentési kötelezettségnek.

Számolja ki azt, hogy mennyit visz haza 2015 évben!


Vadászat és halászat tekintetében is lehet idénymunkára munkaszerződést kötni. Azt viszont tudni kell, hogy minden esetben meg van határozva a munkaidő, ami nem haladhatja meg éves viszonylatban a 120 napot. A kereskedelmi jellegű turisztikai tevékenységek közé tartozik a szálláshely szolgáltatás vagy esetleg az idegenvezetés. Az alkalmi munkáknál más a helyzet, mert itt folyamatosan csak 5 naptári napot lehet dolgozni, hogy ha egyszerűsített munkaviszonyról van szó. Ez egy hónapban legfeljebb 15 napot jelenthet. Egy évben pedig 90 napot.

A bérkalkulátor nagyon nagy segítség mindenkinek, legyen akár aktív dolgozó, akár nyugdíjas, mivel segít eligazodni az adószabályok között, így nyújtva hihetetlenül nagy információ mennyiséget. Nem szabad meg feledkeznünk erről a lehetőségről, hiszen nagyon sok mindenben a segítségünkre lesz. Ezzel akár pillanatok alatt megtudhatjuk azt az információt, amit meg akarunk találni, így spórolva meg nekünk időt és energiát, hiszen nincs szükség arra, hogy különféle oldalakon kelljen más más témát keresgélni. Ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy nem csak munkavállalók vagy a többségben lévő nyugdíjasok találnak olyan válaszokat, amik kielégítőek lehetnek. A közalkalmazottak járulékai mind bruttó és mind nettó a rendelkezésére fog állni, így nagyon könnyen tud böngészni. Nem kell felesleges dolgokat elviselnie, mert itt pár kattintásból mindent megtudhat, amit csak akar ebben a témában ezért is olyan jó a bérkalkulátor használata 2015 - 2016 során is.

A felmondási időről is nagyon sok mindent megtudhat, meddig lehet, mikor kell, vagy mikor van rá lehetőség. ezekről mindről szolgálunk kellő adattal, és nem kell mást tennie mint, hogy párat kattint. Az internet adta csodás lehetőségeknek a tárháza kimeríthetetlen, hiszen nem csak a keresés idejét redukálja a minimumra, de az információ feldolgozást is hihetetlenül megnöveli. Az emberek manapság szinte már csak az interneten tájékozódnak, hogy ha valamit gyorsan meg szeretnének tudni, ezért lehet könnyen elérni a bérkalkulátor programunkat is.

Tehát, hogy ha a bélkalkulátort használja, akkor minden friss információt kézhez kaphat és nem kell azzal törődnie, hogy esetleg valamiről lemarad vagy nem tudja meg azonnal. Sőt, hogy ha folyamatosan látogatja oldalunkat egyre több és több információt tud magáévá tenni, szinte másodpercek leforgása alatt. Ezért bátran ajánljuk a bérkalkulátor programunkat, hogy ha olyan adatot szeretne megtudni, ami valamiért nagyon sürgősen kell önnek. Természetesen sok minden egyéb adatot is tartalmaz a kalkulátor így nem kell megijednie biztos, megtalálja az önnek legmegfelelőbb témát. Kedvezményeket is ki lehet számolni a bérkalkulátorral, nem csak a nettót és a bruttót, ezért olyan jó és hatásos valamint gyors módszer, hiszen annyi funkciója van, hogy az ember azt sem tudja, hogy melyikkel kezdje.

De mindenki hamar meg tudja tanulni, fiatalok és idősek által is könnyen elsajátítható, legyen az bármilyen ezzel kapcsolatos témakör nagyon gyorsan ki lehet számolni vele mindent. Az emberek nagy segítségére lehet a bérkalkulátor, mert egyben ez egy olyan kalkulátor, mellyel a fizetésünket is ki tudjuk kalkulálni. Tehát olyan családoknak lehet nagy segítség, akik a létminimum alatt élnek vagy nagyon ügyesen gazdálkodni szeretnének fizetésükkel. Ki lehet számolni, hogy a munkáltató jól számította-e ki nettó jövedelmünket és nem számolta-e el valahol. Ezzel meg tudunk győződni a keresetünk mértékének bizonyosságáról. Szintén nem elhanyagolható szempont, amikor a bérkalkulátor fontosságára hívjuk fel a figyelmet, hogy természetesen nem csak magánszemélyként lehet remekül használni, de munkaadók és bérszámfejtéssel foglalkozók is kiválóan tudnak előzetes számításokat végezni az itt található bérkalkulátor 2015 – 2016-os módozatával.

A kalkulátor tekintetében nagyon pontos és létező adatokat kell megadni, hogy olyan eredményt kapjon, ami valóban visszatükrözi a kalkulátor hasznosságát. Ennek fényében ki lehet jelenteni, hogy a bérkalkulátor egy hasznos program, amivel mindent ki tudunk kalkulálni, amire csak szükségünk van ahhoz, hogy ebben a közegben boldogulni tudjunk. Hogy ha elakadt a használat során és segítségre van szüksége, nyugodtan keressen fel minket és mi örömmel segítjük ki önt, segítünk megoldani azt a problémát, amivel éppen szembenéz a kalkulátor használatának körében. De ne aggódjon, gyerekjáték elsajátítani és megérteni működését.

Nagy kérdés, hogy miként fognak majd 2015 során változni az egyes szakmákra vonatkozó bérek és persze rengeteg embert érint, hogy vajon változik-e a közalkalmazottak fizetése. Sajnos még ma is óriási különbség található az egyes szakmák terén abban, hogy melyik mennyire divatos és megbecsült, ez pedig teljes mértékben rányomja bélyegét arra, hogy melyik területen lehet jól és kevésbé jól keresni, melyiket fizetik meg rendesen és melyiket fizetik alul. Ami e mellett nagymértékben ráhatással van az egymás szakmákban megkereshető bérekre az, hogy miként alakulnak a gazdasági körülmények. A Bérkalkulátor persze nem szakmánként mutatja a béreket, de mégis legalább egy támpontot ad ahhoz, hogy mire lehet majd 2015-ben számítani alkalmazottként. Igen nagy szórások tapasztalhatók egyes adott szakmákon belül is, mert például egészen más a bruttó bére egy olyan szakembernek, aki már több évtizede van a pályán, mint egy kezdőnek.

A hazai átlagbér ebben az évben bruttó 235.200 Ft volt, ami némileg, de valószínűleg csak minimálisan emelkedni fog 2015-ben országos szinten. Egyes szakterületeken persze még a felét sem érik el a bérek ennek az átlagnak mondott keresetnek, és az is érthető, hogy a munkáltatóknak a minél alacsonyabb bér a kedvező. Ha szakmánként boncolgatjuk a témát, azt lehet mondani, hogy a 2015-ös évben például a mérnöki területeken magasabb jövedelemmel számolhatnak továbbra is a mechatrtonikai-, gépész- és villamosmérnökök, rájuk nézve elérhető lehet akár a 280-350 ezer forintos bruttó bér is. Ezt az átlagot felülmúlhatják némely gazdasági végzettséget megszerző kezdők, az ő bruttójuk meghaladhatja a 350 ezer forintot, ezzel szemben viszont ennél jóval kevesebb bérrel kalkulálhatnak 2015-ben is az orvosok más egészségügyi szakemberek és egy jogi végzettséggel sem lehet nagyon többet számolni, mint maximum bruttó 250 ezer forinttal.

Nagyon széles kört fog 2015-ben is érinteni a közalkalmazotti bér alakulása, mely téren semmi különös előrelépés nem látható és nem is várható. Az elvárható 10%-os emelés biztosan meg lesz, de a jelenlegi alaphoz viszonyítva ez még csak minimálisnak sem mondható. Az általában jó keresettel számolható réteg továbbra is az lehet, aki a dohányiparban, az autóiparban, vagy informatikai, kommunikációs területen tud elhelyezkedni, megmaradni. Alulfizetett marad a jelek szerint 2015-ben is a szociális és egészségügyi területen dolgozó réteg. Itt gyakran a bruttó egy havi bér el sem éri a 120 ezer forintot. Az, hogy miként alakul a bérezés, a bértábla 2015 során, nem csak a gazdasági helyzet alakulásától függ, hanem nagyban befolyásolja az is, hogy a munkaadók milyen gazdaság- és bérpolitikát folytatnak majd, ami ugye előre megjósolhatatlan.

2016 évben várhatóan kicsit javulni fog a közalkalmazottak bérezése, köztük az állami apparátusban dolgozóké, a pedagógusoké, továbbá az ápolók és orvosok bérezése is. Remélhetőleg a minimálbér is további 2-3%-os emelkedési pályája megmarad.

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás