cegtablaMinden vállalkozónak már a cég indításakor az egyik legfontosabb kellék, amit be kell szereznie, illetve el, kell készíttetnie az a cégtábla. Az, hogy mi szerepeljen a cégtáblán, egy sarkalatos pont az előkészületek során, hiszen hatalmas reklám erővel bír, hogy amint ránézünk egy ilyen táblára, milyen információkhoz jutunk hozzá. A legcélravezetőbb módszer, ha szakember segítségét kérjük a cégtábla megtervezésében, hiszen ez önmagában egy szakma, amikor a hozzáértő pontosan tudja, mik azok a szempontok, melyeket figyelembe kell venni a tábla tervezésekor. Nagyon fontos, hogy a cégtábla egy igazi ütős hirdetéssel felérjen, már távolból jól látható legyen és szövegével, színével, ábráival egyaránt odaszegezze a tekintetet.

A nagy reklámerő mellett az is fontos, hogy a tábla tartós anyagból készüljön, ne kelljen évente lecserélni, könnyen és egyszerűen tisztántartható legyen. A szakemberre azért is van nagy szükség, mert ő az, aki meg tudja mutatni a lehetőségeket, milyen betűket, színeket, ábrákat érdemes használni a táblán ahhoz, hogy a cég tevékenységével, a meghirdetni való áruval, vagy szolgáltatással kellően összhangban legyen. A legfontosabb először is meghatározni, hogy mekkora táblát szeretnénk, majd a rajta feltüntetni kívánt tartalmat nyilván ehhez képest kell elhelyezni, hogy ne legyen túlzó, de jól észrevehető legyen.

A következő, amivel foglalkozni kell, hogy maga a tartalom mi legyen, egy jól megfogalmazott tömör szöveggel gyakorta nagyobb siker érhető el, mint egy féloldalnyi reklámmal. Ne használjunk a szövegezésben hosszú körmondatot, felesleges, nehezebben érthető szövegezést, mert mire azt elolvassák, már el is haladnak az üzlet előtt. egy pár szavas figyelemfelkeltés és mellette egy találó grafika sokkal többet érhet, mint egy cirkalmas fogalmazás.

Nem kell tehát a dolgot túlbonyolítani, a fontossági sorrend, hogy kifejezze a cég elsődleges tevékenységét, amit valójában reklámozni akarunk, megszólítsa a vevőt, mint hogy mindenkihez, felnőttekhez, gyermekekhez szól, hiszen az emberek elsősorban leginkább ezek alapján szelektálnak első körben.

Amikor a cégtábla méretét, tartalmát sikerült kiválasztani, akkor még a mellett sem szabad elmenni, hogy anyaga időtálló, rongálásnak lehetőség szerint ellenálló legyen, a legfontosabb talán, hogy az esőnek, UV sugárzásnak állandóan kitett anyag sokat bírjon.

{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás