munkaszerzodes tartalmaEgy munkaszerződésnek tartalmaznia kell az alábbiakat, hogy érvényes papírról tudjunk beszélni. A szerződés kell, hogy tartalmazza a felek nevét és megnevezését, azaz a munkáltató és a munkavállaló nevét és adatait, lakcímét és hasonló fontos adatokat, valamint a személyi alapbért, a munkakört és a munkavégzés helyét. A munkáltatónak kötelessége tájékoztatást adnia a munkavállalónak az általa betöltendő feladatokról. Itt meg kell említeni a munkaköri feladatokat vagy a munkarendet és a munkabér egyéb elemeit, említést kell tenni a fizetésnapról azaz, hogy mikor kapja az alkalmazott a fizetését. Ide tartozik még a munkába állásnak a napja, erről is tájékoztatnia kell a munkavállalót és persze az egyik legfontosabb eleme a munkaszerződésnek 2014 - 2015 során is, hogy az határozott vagy határozatlan időre szól-e.

A munkaszerződés tartalma 2014 - 2015 során is rendelkezik a rendes szabadság mértékének kiszámolási módjáról és kiadásáról, valamint a rendes felmondásra irányadó szabályokról és arról is, hogyha van, akkor a kollektív szerződésnek melyek az ide vonatkozó rendelkezései. Ezekről az információkról tájékoztatnia kell a munkavállalót a munkaadónak a munkaszerződés megkötése utáni 30 napon belül. A munkaviszony, hogy ha nincs mást tényező, akkor teljes munkaidőre és határozatlan időtartamra jön létre.

Amikor határozott időtartamról van szó, akkor azt mindenképpen meg kell jelölni egy naptárban. Itt van még egy másik fontos rész, a próbaidő. A munkáltató legfeljebb 3 hónapos próbaidőt köthet ki. Ennek az egyetlen logikus célja az lehet, hogy a munkaadó megbizonyosodjon arról, hogy a munkavállaló alkalmas-e a feladatra, mind képzettséget mind moralitást tekintve. Mindenképpen arra kell törekedni, hogy mindkét fél akaratát érvényesíteni tudjuk, a munkáltatónak szem előtt kell tartania a munkavállaló bizonyos kereten belüli igényeit és a munkavállalónak minden utasítást és szabályt be kell tartani, amit a munkaadó elvár.

Szerződés minta letöltése online

Amennyiben ezen feltételek nem jönnek létre, akkor sokszor konfliktus alakul ki a két fél között és ezt jobb elkerülni annak érdekében, hogy jó legyen a munkaviszony és a hangulat az adott munkahelyen. Mindannyian tudjuk, hogy egy kellemes légkör megteremtésében nagyon fontos szerepet játszik az, hogy mind az alkalmazottak egymással mind pedig a felettesek vagy a főnökök kijöjjenek az alkalmazottakkal és ez csak akkor valósulhat meg, amikor a munkaszerződésnél is mindenki tisztességesen jár el. Ez egy nagyon fontos aspektusa az munkavállalásnak.

Lehetnek azonban kirívó helyzetek, amikor olyan dolgot kér akár a munkaadó, akár a munkavállaló, ami abszurd és ilyenkor megoldást kell találni a problémára. Ezen dolgok nagyon sokszor előfordulnak, sőt gyakran végződnek azzal, hogy a munkaadó nem alkalmazza a munkavállalót. Viszont olyan esetek is vannak, amikor a munkavállaló egy kis apróságot kér, és nem teljesíti a munkaadó. Mindenképpen az legyen az elsődleges szempont mindkét félnél, hogy olyan munkaszerződést kössenek, ami megfelel mindkettejük számára és melyet mindkét oldalról teljesíthetőnek vélnek.

Azt javasoljuk, hogy mindenképpen látogasson el oldalunkra, ahonnan könnyedén le tudja tölteni a munkaszerződés 2014 - 2015 mintát online azonnal oldalunkról és amennyiben ezt a mintát alkalmazza, akkor biztos, hogy a szerződés a követelményeknek megfelelően lesz kitöltve, mert minden lényeges adat benne van.

{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás