autoberlesAz előző évben közel 88%-al többen béreltek autót idehaza, mint 2012-ben. Az előző évhez képest körülbelül 15%-al fizettünk többet autókölcsönzésért. Ez egy friss elemzésből került ki, ami az autókölcsönzésről szól. A magyarországi autóbérlések száma tehát sokszorosára nőtt. Viszont azt tudni kell, hogy még mindig a Spanyolországba vagy Olaszországba utazók bérlik a legtöbb gépjárművet hazánkban. Az Amerikába kölcsönözendő autók aránya nagyon visszaesett idehaza az előző évekhez viszonyítva.

Ha a válságból való kilábalás okát keressük, akkor érdemes szétnézni az utazási szokások és kedv változásai terén. A kilábalást jelző tényezők itt vannak, mint például az utazási kedv növekedése vagy a nyaralásra fordított anyagi javak megnövekedése. Ezt azért mondhatjuk ki, mert 2013-ban közel 88%-al megnövekedett a bérautó foglalások száma az autokölcsönzés.hu-n keresztül. Körülbelül ezzel a statisztikával a 4. helyen állunk, persze az autóbérlés gyakoriságán belüli tabellán Európában. Tehát az autópiacon nagyon nagy bővülés figyelhető meg és itt jön a képbe az autóbérlés meg az utazási kedv megnövekedése, ami jelzi, hogy a magyar lakosság több hajlandósági kedvvel bérel autót és utazik, amihez ugye sokan kölcsönöznek gépjárművet. Nagyon sokat nyomott a latba, hogy rengetegen online foglalták le a kocsikat, ami nagyon hozzájárult ehhez a növekedéshez. 2013-ban körülbelül már a lefoglalások 90%-át tette ki az online foglalás. Ráadásul 2014-ben további bővülésre lehet számítani ezen a téren. Az autófoglalások körülbelül 30%-a Spanyolországba és Olaszországba érkezett, tehát ez a két ország volt az egyik legnépszerűbb ezekben a körökben.

Az USA-ba történő gépjárműkölcsönzés közel 4,5%-al csökkent, de Los Angeles így is a harmadik helyen szerepel még. A belföldi autóbérlések száma körülbelül 5%-al nőtt meg az elmúlt évekhez képest, ami azt jelenti, hogy ez a tendencia csak nőni fog ebben az évben is. Ami még szerepet vállalhat a növekedésben az az, hogy egyre többen választják hazánk nyaraló helyeit és egyre többen kölcsönöznek autót, hogy elérjék az úti céljukat. Még figyelembe kell venni azt is, hogy a külföldiek is egyre inkább jönnek és sokan ideérkezésükkor spontán bérelnek autót. Tehát rengeteg statisztika szól arról, hogy mennyire megnövekedett az autóbérlések száma hazánkban, ezért nem kell aggódniuk az autópiacon tevékenykedőknek az autóbérlésekkel kapcsolatban. Ha valaki autókat ad bérbe, akkor az megnyugodhat, mert egyre nagyobb a kereslet a bérelhető gépjárművek iránt.

Mivel egyre népszerűbb hazánk turisztikai szempontból, ezért mindenképpen a potenciális célpontok közé sorolják a külföldieket még autóbérlés szempontjából is, de a belföldi turizmus is egyre népszerűbb, mert azok az emberek, akik fel akarják fedezni hazánk belső szépségeit sokszor autót bérelnek különböző okok miatt, lehet azért mert ez kényelmesebb számukra, de lehet praktikum szempontjából is megközelíteni a dolgot.

Mindenképpen fontolja meg, hogy ha egy nagyobb utazásra szánja el magát, akkor autót bérel-e vagy megoldja valahogy máshogy az utazást. Érdemes alaposan átgondolni, mert praktikus és kézenfekvő szempont lehet. Persze sokszor az anyagi részét is meg kell fontolni a dolognak, mert nem mindegy, hogy hol és milyen körülmények között bérelünk autót. Minden szempontból meg kell vizsgálni a helyzetet, amikor gépkocsit kölcsönzünk. A fizetendő anyagiaktól kezdve a kocsi állapotától az egyéb papírmunkáig. Még így is az egyik leggyorsabb és legpraktikusabb módszer, hogy ha külföldre megyünk, de akkor is, hogy ha belföldről van szó.


Tehát, hogyha azon gondolkozik, hogy családjával vagy esetleg egyedül utazna valahova, de nem akar saját kocsival menni, mert az esetleg rizikósabb, vagy a jármű nincs ehhez megfelelő állapotban, akkor mindenképpen érdemes átgondolnia ezt a bérlési formát, hogy könnyen és gyorsan eljusson az úti céljáig, amit kinézett magának. A növekvő igény miatt és az emberek utazásra költött megnövekedett anyagi javaik miatt egyre inkább érdeklődnek ezen fajta bérlési formák iránt, ami egy elég előkelő helyre tolta fel az országot ezen a táblázaton sok európai ország elé. Ezért nem kell szégyenkeznünk és az autópiacnak is jót tesz ez a fajta pozitív változás. Persze számtalan a befolyásoló tényező és előre nem lehet meg mondani, hogy a későbbiekben, hogyan fog alakulni ez az egész szituáció, de mindenképpen bízhatunk abban, hogy még növekedni fognak az autóbérléssel kapcsolatos dolgok és, hogy ha a továbbiakban is kíváncsi ezekre, akkor mindenképen látogassa az oldalt és térjen vissza, hogy első kézből kaphassa meg az információkat.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás