autotakaritas otthonAz autónk tisztántartásával természetesen állandóan kell foglalkozni, főleg akkor, ha mindennapi igénybevételnek van kitéve. Sokan választják a kúton való takarítást, vagy takaríttatást, de be kell vallani, nem mindig olcsó egy alapos autótakarítás. Nézzük, melyek azok a hétköznapi szerek és praktikák, melyekre a legtöbben nem is gondolnánk, és amelyeket remekül lehet alkalmazni az autónk tisztításához. A leghétköznapibb dolgok persze mindenki számára ismertek, mint a porszívózás, a nedvez ronggyal való törölgetés, de ezeken kívül még számtalan hasznos eszköz és szer használható. A cikk végére érve meglátod, hogy egy átlagos mondjuk 2000 forintos takaríttatást milyen egyszerűen meg tudsz úszni pár száz forintból, ha magad végzed el.

Szinte minden gépkocsi szélvédője nagyon hamar zsíros, koszos lesz, amit akár meddig súrolhatunk ablaktisztítóval, biztosan marad rajta valami. Háziasszonyoknak első tippjük egészen biztos az eset, ami valóban csodálatosan és pillanatok alatt tisztítja a szélvédőt kívül és belül egyaránt. Ráadásul az ecet még az esetleges apró vízkövet is eltünteti.

Hogy kinek jutott először eszébe a Coca Cólát tisztításra használni az nagy titok, de az bizonyos, hogy remekül alkalmas a kerekek tisztítására. Azt nem tudni, hogy a Cola melyik összetevője miatt van ez, de a keréken megtapadó port kiválóan eltünteti. Ráadásul a tisztított felületen nem hagy nyomot és a kezünket is egy sima kézmosással meg tudjuk tisztítani. A másik érdekesség, hogy az étolajnak is hasznát vehetjük az autótakarításkor, mégpedig főként akkor, hogyha a szélvédőt akarjuk megtisztítani például az odaragadt bogármaradványoktól, madárürüléktől, de megtisztíthatjuk vele az odaragadt portól az felniket is.

Következik a sorban a majonéz, mellyel könnyedén leszedhetjük a gumik oldalfalát. Remekül lehet a kocsi krómozott alkatrészeit csillogóvá varázsolni fogkrémmel, a benne található kisebb és durvább szemcsék felérnek egy drága polírozóval és nem is kell mondani, hogy nem a kényes fogakra való finom és drága fogkrémet kell erre a célra megvenni.

Gyakorta okoz gondot az autósoknak, hogy a kocsiba kerülő hajszálakat, morzsákat, melyek beleragadnak az ülésbe, mivel is tudják eltávolítani. A legegyszerűbb eszköz erre a szélesebb ragasztószalag, amit a tisztítandó felületre odanyomkodunk, majd lerántjuk és vele együtt lejön a szalaghoz odaragadt kosz is. Ezerszer többre megyünk ezzel, mintha hosszú percekig söprögetjük a kárpitot és sokkal eredményesebb is a módszer.


Ahogy látjuk tehát, ez pontosan a többet ésszel eset, amikor semmi mást nem kell tennünk, amikor tudjuk, hogy nem mindig olcsó egy alapos autótakarítás, csak a háztartásban alkalmazott és közismert praktikákat alkalmazni, amellyel nem csupán jó eredményeket érünk el, de rengeteg pénzt is megspórolhatunk vele.

Mondja el a véleményét nekünk ITT!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás