1 logoA rendőrség által közzétett statisztikák szerint tavalyi évben Magyarországon majdhogynem 4000 autót loptak el. A statisztikai adatok alapján elmondhatjuk, hogy 100 elkobozott autóból 9-et találtak meg, így az eredményesség kevesebb, mint 10%. Viszont erről a statisztikáról tudnunk kel, hogy a már lezárt ügyekből készítették. Tehát a tavalyi évben ellopott 3796 autó esete már lezártnak minősül. Esély viszont van arra, hogy a fennmaradt ellopott autókat megtalálják.

Az elkövetők kedvelt autómárkái - A tavalyi évben a legkedveltebb autómárkák a tolvajok részéről a Suzuki Swift, az Opel Corsa illetve a Volkswagen Golf voltak. Ezek közül is a toplista élén a Swiftek állnak. Budapest területén belül a 11. kerületből került ellopásra a legtöbb autó tavaly, de emellett még a 2. kerület illetve Zugló sem éppen biztonságos ezt tekintve. A márkák szerinti sorrend: Volkswagen, Suzuki, Toyota, Ford, Opel, Renault.

Nagy figyelmet kell fordítani az autónk biztonsági rendszerére. Egyszerű mechanikai védelmet nyújtanak például a kormány, pedál illetve sebességváltó zárak. De ennél komolyabb védelmet nyújtanak az elektronikai lopásgátló rendszerek, mint például indításgátló vagy épp GPS illetve rejtett kapcsolók.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás