auto foliazasNagyon sok gépjármű birtokos teszi meg azt a lépést, hogy sötétítő fóliával vonja be az autónak az üvegét. Megnéztük azt, mi kell ahhoz, hogy ezt hitelesíteni lehessen, és ne ütközzön a szabályzatba. Ahhoz, hogy fóliát tegyünk fel a járműre, engedéllyel kell rendelkeznünk, tehát nem lehet csak úgy felrakosgatni azt, amit szeretnénk az autóra, mert szabályokhoz vannak kötve egyes dolgok. Műbizonylattal is kell rendelkezni és a fóliázott felületen fel kell tüntetni az erre vonatkozó engedély számát. A vezető oldalon tilos fóliát használni, mert az szabályellenes. Ugyan ez vonatkozik a vezető melletti oldalra is.

A szélvédőre, azaz az első üvegre is tilos fóliát rakni, ennek egyszerű oka van, hiszen zavarja a vezetőt a kilátásban és akkor balesetet is okozhat. Ezért kell átgondolnunk, hogy mit rakunk fel a kocsira és, hogy mennyire zavar minket a kilátásban. Azzal, hogy feltesszük a fóliákat ezekre a tiltott helyekre, azt kockáztatjuk, hogy esetleg balesetet okozunk, egy gyalogost elütünk, de bármi megtörténhet. Akármi jöhet szembe és a fóliától nem látjuk tisztán, mivel el vannak takarva ezek az ablakok, nem tudunk 100%-os teljesítményt nyújtani ugyanis le vagyunk korlátozva.


Ezért kell nagyon óvatosnak lenni és természetesen betartania a szabályokat, hogy ne essünk olyan hibába, ami miatt baleset történhet, magunkban vagy másban kárt okozunk. Ha a napellenző által takart területet nem haladja meg az elfedés, akkor megengedett a takarás, de egyébként nem. Ezt figyelembe véve kijelenthetjük, hogy nagyon oda kell figyelni minden egyes centiméterre vagy változtatásra amit a kocsin eszközölünk.

  
Ezt már olvasta?Bezárás