uj kreszÚj Kresz 2015 - 2016 évben? A Kormány új KRESZ-t tervez bevezetni, mely maximálisan megfelel az uniós normáknak, elvárásoknak. Ennek azonban az lesz a következménye, hogy aki ennek életbelépése után is vezetni kíván, annak kötelezően újra le kell tenni a KRESZ vizsgát. Jócskán különböznek erről a vélemények, persze főként a jogosítvánnyal rendelkezők körében, hiszen érthető módon igen nagy a felháborodás, mivel akinek van vezetői engedélye, az már megfizette érte a kiszabott összeget.

Az ORFK rendőrségi szóvivője nyilatkozatában elmondta, hogy a szakbizottság már május hónapban megkezdte a jogszabály változás előkészítését, és a hírek szerint még ebben az évben, akár ősszel hatályba is léphet. A FIDESZ közlekedési szabályokért és a következményekre vonatkozó jogszabályok átalakításáért felelős tagja előrevetítette, hogy nem a módosítás a helyes út, sokkal inkább egy egészen új jogszabályt kell alkotni a KRESZ-re vonatkozóan. A jelenleg hatályban lévő jogszabály 1975 óta van életben, melyet az óta negyven alkalommal módosítottak.

Az biztos, hogy már készül az új KRESZ- mindannyiunknak újra kell vizsgázni, hiszen a két évvel ezelőtt a FIDESZ részéről létrehozott munkabizottság már gőzerővel dolgozik az ügyön. A szakmai bizottság az illetékes minisztériumi szakemberekből, rendőrségi szakemberekből és szakpolitikusokból, valamint civilekből áll, akik között találhatók oktatók, közlekedési újságírók, az autósokat képviselő érdekképviseleti szervek. Ez persze nem garancia arra, hogy a változás az autósok számára kedvező lenne, nem is lehet. Minden esetre sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre bárki elküldheti a jogszabály változásával, módosításával összefüggő ötletét, javaslatát, sőt észrevételezheti is a tervezetet, mások felvetéseit. De persze ettől még, ha hatályba lép az új jogszabály, akkor mindenkinek újra a zsebébe kell nyúlni, ha érvényes jogosítványra van szüksége.

Ön mit szól ehhez?
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás