autovasarlasHa egy autóhitelről van szó, legyen az, mondjuk egy átlagos 2 millió forinttal számolt 60 hónapos futamidejű csomag, különbséget találhatunk a törlesztő részletnél, ami lehet akár 20 ezer forintos különbség is. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 1,2 millió forinttal drágább az autó a legkisebb árunál. Viszont azt kell mondanunk, hogy az ügyfél vagy a leendő ügyfél nem nagyon nézi össze az árakat, hanem egyből rábólintanak arra, amit a kereskedő ajánl nekik. Ez nem éppen a legjobb módszerek egyike, amikor kocsit akarunk vásárolni, hiszen mindent nagyon komolyan át kell gondolnunk.

Minden esetben először a finanszírozási lehetőségeket kell átvenni, mielőtt megveszünk egy autót. Persze minden attól függ, milyen autót szeretnénk venni és, hogy hogyan állunk anyagilag. Kell-e hitelt felvennünk vagy sem. Ha hitelt akarunk felvenni, akkor mindenképpen jó alaposan át kell rágnunk magunkat a lehetőségeken, nehogy belesétáljunk valami kedvezőtlen konstrukcióba. Léteznek olyan akadályok vagy eldugott buktatók, amikbe beletörhet a bicskánk. Az egyik legnagyobb hiba, hogy azt gondoljuk, a deviza alapú hitelek még mindig olcsóbbak. A másik nagy baj, hogy az autókereskedők nagy százaléka nem akarja részletesen tájékoztatni az ügyfelet.


Az elmúlt időszakokban több mint százezer autót vettek vissza a fentebb említett buktatók miatt a bankok, finanszírozók, vagy akár a kereskedők. Viszont az az egyik legnagyobb probléma, hogy ha visszaadjuk a gépkocsit, attól még a hitel megmarad és azt ugyan úgy fizetni kell. Ezért hívjuk fel mindenkinek a figyelmét, hogy mielőtt hiteles vásárlás mellett dönt, bizonyosodjon meg arról, hogy át tudja ugrani az esetlegesen felmerülő problémákat. Ha nem, akkor gondolja át alaposan többször is, nehogy az történjen, hogy vissza kelljen adni az autót, mert akkor csak negatívan jöhet ki az egész üzletből.

  
Ezt már olvasta?Bezárás