e segelyhivo e callAz e-segélyhívó készülék úgy funkcionál. mint egy okos vagy intelligens telefon. Az egész szerkezet fedélzeti egységét a gépjárműbe kell beszerelni mert így funkcionál az egész szerkezet.  A mobilszolgáltatóknál belehet szerezni egy sim kártyát ami ehhez tartozik és aktiválni kell a hálózatban. A készülék képes arra, hogy ütközésnél érzékelje a bekövetkezett balesetet, mint például a légzsák kinyílása alapján. Ilyenkor működésbe lép és azonnal jelez a 112-es segélyhívó számra.

A jelzés nem csak azt foglalja magában, hogy megtörtént a baleset, de a legfontosabb adatokat is melyek hozzátartoznak a balesethez. Ez segíti a segélyhívó központnál dolgozók munkáját és gyorsítja a mentést.

A hívásból kiderül, hogy kik szenvedtek balesetet a szerkezet a gépjármű azonosítóját is elküldi és azt hogy hányan ültek az autóban és, hogy hol mikor történt a baleset ezek mind nagyon megtudják könnyíteni a balesetekénél a mentést és életek múlhatnak rajta. Gondoljanak csak bele, voltak helyzetek, amikor nem igazán volt elég információ azzal kapcsolatban, hogy hol történt baleset és ez sajnos sokszor emberéletekbe került. Most viszont azonnal a baleset bekövetkeztének a pillanatában tudni lehet, hogy hol és hányan szenvedtek sérülést és szinte azonnal küldeni lehet a segítséget, ezzel magyarázható az e-segélyhívó rendszer működésének óriási előnye.

A készülék elküldi a GPS koordinátáit a baleset helyének és így nagyon gyorsan el lehet kezdeni a mentést vagy a bajbajutottak segítését. Tehát az előnye, hogy hamarabb útnak indul a segítség és mindenki munkáját megkönnyíti azzal, hogy értékes információkat közöl, amiket azonnal fel lehet használni és ezzel leredukálja a halálos áldozatok számát. A rendszer akkor is képes a riasztásra, hogy ha az utasok nem tudnak semmit tenni, azaz magatehetetlenek, sőt még a leadott adatok között akár a sérültek számát is jelezni képes a berendezés.

  
Ezt már olvasta?Bezárás