vatera adozasNagyon sok emberben felmerülhet a kérdés, hogy hogyan kell a Vaterán bejövő jövedelem után adózni. Adózási szempontból úgy kell hozzáállni, mintha a megunt holmit egyenesen az utcán adnánk el valakinek. Viszont azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az árut amit eladtunk a Vaterán az rögzítésre kerül így a NAV, bekérheti az adatokat. Csak annak van adókötelezettsége, akiknek a bevétele egy évben meghaladja a 600 ezer forintos összeget.

Ezen belül is meg kell különböztetni a kivitelezést, azaz hogy üzletszerűen végzi valaki az eladást, vagy tranzakciót bonyolít le. Egyértelmű szabályozás nincsen, ezért annak kell felelősséggel lennie és megállapítania azt, aki végzi az adott dolog árulását azaz az adózó személynek. Hogy ha nem üzletszerű a dolog, akkor elég csak a 16%-ot befizetni az államnak, vagyis 16-ot adózunk a befolyó bevételből.

Viszont ha üzletszerű az eladás a Vaterán, akkor a NAV-nál be kell jelentkezni és egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Így kell tehát adózni a Vaterás eladások után,így mindenki, aki kedvet érez hozzá, az megteheti azt, hogy eladja a nem kívánt holmiijait, mert itt biztosan vevőre talál. Mindenképpen látogasson vissza oldalunkra, ugyanis minél többször megteszi ezt, annál több információhoz juthat. Így mindenképpen kifizetődő és hosszútávon nagyon megéri, hogy ha sűrűn felnéz ide, ugyanis nem csak ebben a témában találhat rá a legjobbra.

  
Ezt már olvasta?Bezárás