probanapNem csak a munkáltatónak, de a munkavállalónak is közös érdeke az, hogy egymásra találtak-e vagy sem. Nagyon fontos az, hogy mindenképpen megtaláljuk a közös hangnemet, ugyanis egy esetleges konfliktus kialakulása vagy egy rossz viszony születése nem hoz valami kellemes hangulatot a munkahelyre. Az mindenki előtt tényként szerepel, hogy az életünk nagy része munkával telik. Ezzel tudjuk megteremteni magunknak azt a környezetet, amiben nyugodtan tudunk élni.

A próbamunka a legtöbb helyen úgy zajlik, hogy ezekre a napokra nem kötnek szerződést a leendő dolgozókkal, de hogyha a munkaminőségük megfelel, akkor 3 hónapos próbaidőre felveszik őket. Viszont előfordul, hogy az adott cég vezetőjét megbüntetik azért, mert munkaszerződés nélkül foglalkoztat embereket. Egy megtörtént eset során a dolog odáig fajult, hogy a cég tulajdonosa nem hagyta annyiban ezt a dolgot és azt mondta, hogy csak a dolgozók képességeit mérte fel, de a törvény kimondja, hogy nem lehet dolgoztatni szerződés nélkül senkit még abban az esetben sem, hogyha megfigyelés a cél.

Egyértelműen bizonyítás lett a vége annak, hogy munkaszerződés nélkül dolgoztatni valakit nem lehet. Tehát az a lényeg, hogy próbamunkára is munkaszerződést kell kötni azzal a személlyel, akit szeretnénk dolgoztatni vagy felvenni, még akkor is, ha ez a szerződés csak pár meghatározott napra szól. Abban az esetben, hogy ha valaki ilyet tesz és embereket dolgoztat szerződés nélkül azt súlyosan megbüntethetik.

  
Ezt már olvasta?Bezárás