mcdonalds burger king fizetesekA McDonalds és a Burger King abban megegyeznek, hogy mindkettőnél inkább és többségében diákok dolgoznak. Azért, mert őket könnyebb alkalmazni és nem kell annyit fizetni nekik, sőt a járulékok tekintetében is jóval kedvezőbb az alkalmazásuk. Ezeken a munkahelyeken időbeosztás van, azaz meg van szabva a műszak ideje. Általában van éjszakai és nappali műszak. Ennek függvényében alakulnak a fizetések is, mert órabérben adják meg hó végén, hogy az adott dolgozó mennyit keresett.

Különböző időintervallumokba osztják be a dolgozókat van 4 órás és 8 órás műszak is. Értelem szerűen a 8 órás többet keres a 4 órásnál és körülbelül olyan 4-500 forintos órabérről lehet szó.

Hogy mennyit lehet keresni a McDonaldsban és a Burger Kingben, az tehát az óraszámtól függ, havi szinten olyan 40-50 ezer forintról beszélhetünk a 4 órás műszakkal kapcsolatban, a 8 órásnál pedig kevesebb, mint a minimálbér, de nincs sokkal lemaradva, ami azt jelenti, hogy olyan 60-70 ezer forintról van szó. Mint már említettük inkább diákokat foglalkoztatnak ezeknél a gyorsétterem láncoknál, és diákszövetkezeteken keresztül lehet leginkább jelentkezni. Nagyon számítanak az időszakos diákokra, azaz nyári munkát vagy kisebb ideig tartó munkát végző személyekre.

Így, hogy ha azon gondolkozunk, hogy dolgozni szeretnénk ezeken a helyeken, akkor mindenképpen utána kell nézni, hogy mik a lehetőségeink főleg, ha nem vagyunk már diákok. Biztosan alkalmaznak olyanokat is akik már nem azok, de az körülményesebb és nehezebb a munkavállalás tekintetében. Ha még szeretne további információkhoz jutni akkor mindenképpen látogasson még vissza oldalunkra, mert itt minden információ naprakész.

  
Ezt már olvasta?Bezárás