munkakori leirasA munkaköri leírás egy nagyon fontos dokumentum, nem csak tájékoztató, de felhívó szerepe is van. Megjelöli a munkavállaló helyét és eligazítja az elkövetkezendő időkre, amit a cégnél tölt. Ráadásul az ellátandó feladatokra is rámutat, így könnyebben lehet követni a folyamatot. Érdemes átnézni azt, hogy mit kell beleírni, vagy mit foglal magában egy munkaköri leírás. A munkaszerződésnek nem része a munkaköri leírás, ez csak egy amolyan tájékoztató dokumentum, amit a munkáltató ad és a munkavállalónak a munkája végzése során ezt szem előtt kell tartania. A munkaköri leírás tartalma a munkáltató részéről bármikor átformálható.

Csak olyan feladatokat sorolhat fel azonban a munkaköri leírás 2014-2015-ös változata is, amelyek az adott munkakörhöz tartoznak. Például egy titkárnak olyan munkaköri feladatokat kell elvégeznie, amelyek ehhez a körhöz tartoznak. Postázás, ügyintézés vagy telefonos kapcsolattartás. Az iroda takarítása nem tartozik ide, vagy olyan munkák amik kívül esnek a munkakörön. Persze, ha a két fél között más megállapodás születik és más feladat elvállalásában is megegyeznek, akkor természetesen ezt is bele kell foglalni a leírásba.

Minta letöltésért ide kattintson!

Sokszor előfordul, hogy egy másik kollégával végeztetnek el egy másik munkakörbe tartozó feladatot, ami nem jogszerű, ugyanis ez már nem az adott személy munkaköre. Ezért kell körültekintően összeállítani a munkaköri leírást és mindenkire rászabni, azaz olyan munkaköri feladatokat adni az adott dolgozónak, ami rá vonatkozik, különben az irat nem szabályos.

Oldalunkról egyszerűen és gyorsan letölthető a munkaköri leírás minta 2014-2015 évre, amelynek segítségével egészen biztos, hogy minden a szabályoknak megfelelően fog történni. Ezért ajánljuk, hogy továbbra is rendszeresen látogassa oldalunkat, mert itt minden témakörben a legfrissebb adatokat és információkat lehet megtalálni.
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás