eredetisegvizsgalat kinek vevo eladoAzt lehet elmondani, hogy a használt gépjárművek tulajdonosának váltásakor kell elvégezni az eredetiségvizsgálatot. Ide kell sorolni a külföldről behozott használt járműveket is és azt, amikor először forgalomba helyezzük az autót. Az eredetiségvizsgálatot csak néhány esetben nem kell elvégezni, ilyen például az öröklés útján szerzett gépjármű, valamint a lízingelt jármű tulajdonunkba kerülése. Tehát elmondható, hogy abban az esetben kell az eredetiségvizsgálatot megcsináltatni, amikor használt autóról van szó és éppen tulajdonost cserél az adott gépjármű. Az átíráshoz elengedhetetlen az eredetiségvizsgálat, hogy ha nem tesszük meg, vagy nem csináltatjuk meg, akkor súlyos büntetés lehet a vége, tehát ez az elsők között legyen. Persze van egy még ennél is fontosabb szempont, mert csak akkor lehetünk biztosak abban, hogy a gépjármű múltja tiszta, ha az eredetiségvizsgálatról megkapjuk az okmányt.

Tudja meg mennyibe kerül az eredetiségvizsgálat!

Egy fel nem használt eredetiségvizsga 60 napig érvényes, tehát amennyiben elvégeztetjük a vizsgálatot, de ezt követően két hónapon belül mi is eladjuk az autót, a 60 nap lejárta után az újabb tulajdonosnak ismét meg kell csináltatni, azért is, mivel minden tulajdonos váltásnál egy teljesen új eredetiségvizsgálatot kell készíteni, de ez logikus és nyilvánvaló lépés. Az eredetiségvizsgának az ára körülbelül 17.000 és 20.000 forint körül van, ami minden vizsgaállomáson egyforma, hiszen ez az ár hatóságilag rögzített. 

Mire jó az eredetisegvizsgalat?

Semmire - 22.8%
Ez is egy adózási forma - 53.7%
A vevő megnyugtatására - 23.6%

Total votes: 123

Az eredetiségvizsgáló nézi át a kocsit és konstatálja, hogy ha esetleg valamilyen hibát talál. Normál esetben a hatóságok felé jóváhagyja az eredményt. Mindenképpen lényeges a sikeres eredetiségvizsgálat, mert nagyon sok mindent befolyásol. Tehát mindenképpen legyen alapos és óvatos, mert könnyen pórul járhat, így azt ajánljuk, hogy az adásvételi szerződést lehetőség szerint csak akkor írja alá, amikor az eredetiségvizsgálat eredményével már tisztában van.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás