mi kell az eredetisegvizsgalathozAz eredetiségvizsgálatot minden gépjármű adásvétele során kötelező elvégeztetni, mivel csak ennek birtokában lehetünk nyugodtak a jármű származását tekintve. Az eredetiségvizsgálat lényege, hogy ennek során összehasonlítják a nyilvántartásban meglévő és a gépjárműről leolvasható adatokat, majd e mellett persze különféle műszeres vizsgálatokat is készítenek. A legegyszerűbb, ha bejelentkezünk előre, kérünk egy időpontot a műszeres vizsgálatra, így nem kell rohanni és van idő felkészülni arra is, hogy milyen papírok kellenek az eredetiségvizsgálathoz. Amikor a műszaki állomáson majd leadjuk a járművünket, a legelső dolog, hogy ellenőrizni fogják az alvázszámot, motorszámot, rendszámot. Ehhez szükség lesz arra, hogy a járművel együtt áradjuk a forgalmi engedélyt, a törzskönyvet és persze ezeket az adatokat összevetik majd a hatósági nyilvántartásban fellelhető adatokkal is.

A gépjármű papírjai mellett az eredetiségvizsgálat megkezdéséhez be kell mutatni a gépjármű tulajdonosának, illetve üzembentartójának személyes okmányait és be kell mutatni az érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási kötvényt. Amikor céges gépjármű eredetiségvizsgálatáról van szó, akkor szükség van az aktuális cégkivonatra és egy aláírási címpéldányra.

Amikor minden itt felsorolt iratot, okmányt átadtunk, akkor az adatok lekérése és egyeztetése után az állomáson elvégzik a műszeres vizsgálatokat, majd ha mindent rendben találtak, akkor ennek fényében kiállítják a hatósági bizonyítványt. Ennek birtokában már nyugodtan lehet intézni az adásvételt és a gépjármű átírását is, hiszen ekkor már biztosak lehetünk abban, hogy a jármű eredetiségét, származását illetően nincs semmi gond.

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás