muszaki vizsga milyen papirok kellenekKét esetet kell figyelembe vennünk, hogy ha gépjármű műszaki vizsgáról van szó. Első eset amikor magánszemélynek kell a vizsgáztatást elvégezni.  Ebben az esetben kell a forgalmi engedély és a kötelező biztosításról szóló igazolás. Ezen felül kell egy környezetvédelmi igazoló lap és a személyi igazolvány, vagy két tanúval hitelesített meghatalmazás, hogy ha nem a tulajdonos hozza a járművet vizsgáztatni. Ezeken kívül még magunkkal kell hozni a Törzskönyvet és a gázüzemű jármű vizsgáztatása esetén a gáztartály megfelelőségi és gáztartály tanúsítványt, adott esetben pedig a vonóhorog műbizonylat is kell.

Céges járművek esetén szükséges a forgalmi engedély és kötelezőbiztosításokról szóló igazolás, valamint a környezetvédelmi igazolólap.  Az aláírási címpéldány is nagyon fontos, valamint a cégkivonat, és ha szükséges, a meghatalmazás az eljáró nevére kiállítva.

Többet szeretne megtudni a műszaki vizsgát illetően? Kattintson ide!

Az okmányirodai ügyintézéshez szükséges dokumentumok magánszemélynél a személyigazolvány, lakcímkártya, személyi szám és adószám, valamint meghatalmazás akkor kell, ha nem saját névben jár el. Cég esetén a cégkivonat kell, ami 30 napnál nem régebbi valamint aláírási címpéldány és meghatalmazás.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás