meghatalmazas gepjarmu ugyintezesSok esetben előfordulhat, hogy olyan ügyet kell valakinek intéznie, ami gépjármű ügyintézés témakörbe tartozik, lehet ez például öröklés, átírás, eladás. Megtörténhet, hogy valamilyen oknál fogva nem tudjuk az okmányirodai ügyet személyesen intézni, ekkor egy olyan személyt kell találnunk, aki helyettünk és a nevünkben eljárhat az ügyek intézésében, ehhez azonban szükség van arra, hogy készüljön egy meghatalmazás gépjármű ügyintézéshez.

Nagyon sokan és gyakran abban az esetben, ha meghatalmazás mintára van szükség, felmennek az internetre és az első kidobott címre rákattintva letölti a legelső nyomtatványt. Érdemes viszont erre a dologra jobban odafigyelni, mivel, ha egy aktualitását vesztett meghatalmazással megyünk az okmányirodába, megtörténhet, hogy alaki, formai hibák miatt nem fogadják azt el, és kezdhetjük majd az egész ügyintézést előröl. Itt a mi oldalunkon a legfrissebb, aktuális, minden jelenlegi szabálynak megfelelő meghatalmazást lehet megtalálni és ez a formanyomtatvány egyszerűen és könnyen letölthető. Aki ezt használja, az biztos lehet benne, hogy mindenben megfelel az előírásoknak akkor is, amikor ezeknek z ügyeknek a kapcsán esetleg az okmányirodán kívül közjegyzőnél, biztosítónál, más hivatalos helyen is kell gépjármű ügyet intézni.

Minta letöltése online itt!

A meghatalmazás gépjármű ügyintézéshez készítésekor akár öröklés, átírás, eladás az aktuális téma, minden olyan adatot magában kell foglaljon, amely a meghatalmazó és meghatalmazott személyi adatait tartalmazza, természetesen benne kell legyen az adott gépjármű minden lényeges adata, mint a rendszám, típus, a forgalmi engedélyben szereplő tulajdonos megnevezése. Ezen felül feltétlenül meg kell jelölni, hogy a konkrét esetben milyen fajta ügyintézésről van szó, tehát örökléssel, átírással, vagy eladással kapcsolatos.

Mivel a meghatalmazás egy szerződésfajta, ezért ugyan olyan követelményei vannak ennek is, hogy hivatalos legyen, ennek megfelelően a meghatalmazást alá kell írni a meghatalmazónak, a meghatalmazottnak és minden képen két tanúnak is, két eredeti példányban.

Mondja el a véleményét nekünk itt!

{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás