autopalya matricaAz autópálya matrica 2015-ös ára ez után is kategóriánként változik, mely kategóriák a D1 maximum: 3,5T megengedett legnagyobb össztömegű gépjármű vontatmánnyal is, valamint motorkerékpár. B2 a 3,5T feletti megengedett legnagyobb össztömegű autóbuszok és lakóautók bármilyen vontatmánnyal is. További információ, hogy a heti matricának a nevével ellentétben 10 napig érvényes. A havi matricánál az érvényesség a következő hónap ugyanazon napjáig tart, kivéve, ha a következő hónapban nincsen az a nap, ekkor persze a hónap utolsó napjáig tart.

Például, ha augusztus 31-től indul el az érvényesség, akkor szeptember 30.-ig tart, mert ugye a 9. hónap csak 30 napos. Az éves matricánál, hogy ha év közben vásároljuk meg, akkor is csak a következő év január 31.-éig tart az érvényesség. Az úthasználati díj megfizetésének ellenőrzését az NKH a díjköteles útszakaszon belül bárhol végezheti, beleértve a díjköteles úthoz közvetlenül kapcsolódó pihenőket, továbbá a csak díjköteles szakaszokról elérhető, illetve csak díjköteles szakaszokra le- és felhajtó csomóponti ágakat is.

A büntetés elkerüléséhez nem mindig elég a meglévő matrica, az úthasználati jogosultság megléte érvénytelen, hogy ha alacsonyabb díjkategóriáról szól, illetve akkor is, ha az ellenőrzőszelvényen vagy a nyugtázó értesítésen szereplő rendszám nem egyezik a jármű tényleges rendszámával. Büntetéssel lehet számolni abban az esetben is, ha a matrica érvényességi ideje lejárt, vagy még nem lépett életbe.

Az autópálya matrica 2015 évben érvényes ára a lenti táblázatban található:

autopalya matrica ara


Ön szerint drága az autópálya matrica ára?
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás