kikuldetesi rendelvenyA kiküldetési rendelvény azért fontos, mert előfordulhat, hogy a munkáltató esetleg kiküldi a munkavállalót külföldre valamilyen hivatalos ügyben és ahhoz saját gépkocsijukat használják fel. Ez olyan cégeknél vagy vállalatoknál következhet be, ahol a munkavállalók a saját járművüket használják céges ügyek intézéséhez, ennek pedig meg van a vállalat szempontjából az az előnye, hogy ekkor nem kell cégautó adót és egyéb költségeket fizetni.

Röviden úgy lehet megfogalmazni a kiküldetési rendelvényt, hogy egy olyan bizonylat, amivel el lehet számolni a hivatali vagy üzleti utazásokat.  Munkahelyre, székhelyre, telephelyre történő utazást nem lehet elszámolni, csakis a szorosan munkaüggyel összefüggő belföldi és külföldi utazásokat. Ez egy szigorú számadású nyomtatvány, amit nem lehet egyszerűen megírni, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy milyen úton jutunk hozzá.

Minta letöltése

Nagyon lényeges, hogy a fontos információkat tartalmazza a kiküldetési rendelvény 2015 és 2016 év során is, melyek a lakcím, magánszemély neve, anyja neve, adóazonosító szám, ezekre mindenképpen figyelni kell, de persze aki innen tőlünk tölti le a nyomtatványt, annak könnyű dolga lesz. Természetesen a legfontosabb adatok között szerepel a gépjármű típusa, rendszáma is és persze az utazás célja, útvonala is legyen rajta. Ezt a bizonylatot minimum két példányban kell kiállítani, hiszen csak így fogadják el.

Ezeknek a fényében mindenképpen tegyük meg a megfelelő lépéseket ahhoz, hogy ilyen téren minden rendben legyen, mert ez ugyan úgy érdeke a munkaadónak és a munkavállalónak is. A kiküldetési rendelvény 2015 - 2016 évi mintája oldalunkról egyetlen kattintással egyszerűen letölthető, melyet akár belföldi, akár külföldi kiküldetés alkalmával remekül lehet használni.


Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás