nemzeti italboltA nemzeti italboltok hírére sokan felkapják a fejüket, hiszen a nemzeti dohánybolt körüli hírek és események már mindenki által jól ismertek. Annak ellenére, hogy mennyi hír lengte körül a dohányboltokat, valószínűleg egy újabb jövevénnyel kell megismerkednünk, ami Nemzeti italbolt néven fog futni. Arról beszélnek, hogy most a választások lezajlása után jöhetnek a Nemzeti italboltok 2015 - 2016 során. Nagyon homályosak a részletek, ugyanis nem teljesen világos, hogy mik lesznek a feltételek és, hogy a pályázatnak, ha írnak ki, mik lesznek a részletei.

Nagyon sokan úgy tudják, hogy a kormány a tömény alkohol, vagy égetett alkohol kiskereskedelmét kötné koncesszióhoz. Eszerint a koncesszióhoz kötött italok körébe tartozna a vodka, a gyomorkeserű, a likőr, a vermut, a rum, a brandy, a whisky és a gin.

A kormány egyelőre még bizonytalan, ugyanis kitartanak a pálinkafőzés szabadsága mellett, de eléggé lassan látszanak körvonalazódni ezek a dolgok. Ezért mindenképpen érdemes a témát körüljárni és utána nézni, hiszen akik érdekeltek ezekben az italokban vagy árusításukban, azoknak mindenképpen fontos tartani a lépést ezzel a sok információval.

A régi tervek mind előtérbe kerültek ugyanis 2012-ben már felröppentek az ezzel kapcsolatos tervek. A Nemzeti italboltok ötlete kérdéses, hogy mennyire jó, mert a dohánybolttal kapcsolatban is voltak felháborodó emberek, ki tudja, milyen lenne ennek a fogadtatása annak, ha közzé teszik a nemzeti italbolt 2015 - 2016 pályázat feltételeit.

Nagyon sokan félnek attól, hogy végül a kiskereskedelmi részét állami monopóliummá tennék, ugyanis ezzel sokan rosszul járnának. Viszont azt már akár előre el lehet könyvelni, hogy valami minden bizonnyal történni fog ezzel az üggyel összefüggésben. Mivel a pályázat részleteiről nagyon keveset, sőt semennyit nem lehet még tudni, ezért nagyon ködös ez az egész folyamat. Mi azonban igyekszünk mindenről tájékoztatni önöket, hogy a lehető leghamarabb értesüljenek majd a változásokról és azok irányairól. Épp e miatt mindenképp ajánljuk, hogy legalább hetente egyszer keresse fel oldalunkat, mivel itt azonnal hozzá lehet jutni naprakészen a legfrissebb hírekhez és információkhoz.

Mondja el véleményét nekünk a témát illetően itt!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás