tesco auchan dolgozok fizeteseSajnos egyre jobban köztudott, hogy a nagy multinacionális cégek alacsony fizetést adnak a dolgozóknak. Ezért lehet tudni, hogy az Auchanban és a Tescóban dolgozók fizetése nem megy az egekig, hanem éppen ellenkezőleg. Magyarországra alapból vonatkozik, hogy azon rendszerváltó országok közé tartozik, amelyek alacsony jövedelemmel rendelkeznek. A másik negatív dolog, hogy a mellettünk lévő országok is egyre nagyobb fizetéssel képesek a munkavállalókat ellátni. Ahhoz, hogy meg lehessen növelni ezeket a fizetéseket, teljesen más gazdaságpolitikára lenne szükség.

Nagyon nagy a harc a kereskedelemben is, tehát nagyon sok konkurens cég van. Az Auchan és a Tesco egyaránt igyekszik kedvező képet mutatni arról, hogy milyen náluk dolgozni és így akarja odacsalogatni a gyanútlan dolgozókat, akik nagyon kevés pénzért gürcölnek. Az Auchan és a Tesco dolgozóinak a minimálbérnél van a fizetés határa, tehát minimálbért kapnak az ott dolgozók, amiből elég nehéz egy családot és egy háztartást fenntartani.

A Tescónál ugyan az a helyzet, mint az Auchannál ide is olyan emberek mennek dolgozni, akik máshol nem nagyon tudnak kereskedelmi végzettséggel sem elhelyezkedni és nem tudják magukat fenntartani, létfenntartásra kell nekik a pénz. Nem ad magas jövedelmet ez a munkahely, pedig külföldön más a helyzet. Ott megfizetik a dolgozókat és olyan összeget kapnak, amiből meg tudnak élni. Sajnos az igazság az, hogy egyre nehezebben tudnak megélni az itt dolgozó emberek, hiszen ez az összeg éppen, hogy csak elég a számlák kifizetésére és másra nem is nagyon költöttek. Persze a másik probléma az, hogy aki nehezen sem talál más munkahelyet, kénytelenek beérni ezzel.

A Tesco és az Auchan dolgozók nem vásárolhatnak az üzletekben kedvezményesen, minden egyes megvásárolni kívánt tételt teljes áron tudnak hazavinni Ők is.

  
Ezt már olvasta?Bezárás