lakascelu munkaltatoi tamogatasA sokféle rémhír és álhír között azért akad a hitelekkel kapcsolatban némi pozitív dolog is. Ilyen például, hogy manapság már a cafetéria a megfelelő feltételek teljesülésekor akár lakáscélú munkáltatói támogatásként is felhasználható, mint adómentes lakáshitel. A nemrégiben meghozott törvénymódosítás szerint ugyanis a munkaadó nyújthat dolgozója részére adómentes támogatást lakásvásárlásra, de akár a már élő lakáshitelének törlesztésére is.

A támogatás mértéke elérheti akár a havi 83 ezer forintot is, a cég pedig maximális mértékben 5 millió forintnyi támogatást nyújthat egy, vagy akár több munkavállalójának. A feltétel annyi, hogy a folyósítás előtti év során a hasonló céllal támogatásként kifizetett összeg nem érte el az öt milli forintos határt. Nyilván más szabályok is behatárolják a támogatás adhatóságát, de a leglényegesebb ezek közül, hogy a munkáltatói céllal adott támogatás kifizetése kizárólag a Magyar Államkincstár, vagy hitelintézet közreműködésével folyósítható, mert ez jelenti a garanciát arra, hogy az adott támogatás mértéke nem haladja meg a törvény által megszabott mértéket és értéket.

E mellett a megvételre kinézett lakóingatlan méretét tekintve nem lehet nagyobb, mint a támogatott dolgozó részére méltányolható nagyságú, persze a szabály figyelembe veszi a munkavállaló családját is. Azt is szem előtt kell tartani, hogy az adómentesen nyújtott támogatás mértéke nem lehet magasabb összeg, mint a kiszemelt ingatlan vételárának harminc százaléka. A támogatás kizárólag abban az esetben élvezhet adómentességet, amennyiben a munkaadó beszerezte a Kincstár, illetve a hitelintézet ide vonatkozó igazolását.

A lakáscélú munkáltatói támogatás – lakáshitel adómentesen adható lakóingatlan vásárlása mellett bővítéshez és építéshez is, vagy korszerűsítéshez, az újdonság főként az, hogy most már a cafetéria is felhasználható erre a támogatási célra. természetesen ugyan ez vonatkozik a felsorolt céllal már felvett hitelekre is, azok törlesztésében nyújthat a munkáltató segítséget adómentes támogatás keretében.

Ön mit szól ehhez?

{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás