adobevallas infoAz adóbevallás ideje nagyon fontos, hiszen a határidőkre történő beadást nem szabad elfelejteni, mert abból baj lehet. A legelső dátum, ami ehhez kapcsolódik az január lesz, hiszen ekkor kezdődik majd az adóbevallási szezon. A bevallási nyomtatványokat ilyenkor kell elpostázni és kiadni a munkáltatói igazolásokat is. Ha valamikor egyszer is interneten keresztül vallotta be adóját, akkor ezen túl csak interneten keresztül kap majd lehetőséget rá, így erre nagyon oda kell figyelni.

Az ügyfélkapu fog értesítést küldeni erről a mozzanatról. Az egyszerűsített adózást is lehet választani az adóhatóság segítségét kérve, de ugyan ezt megteheti az adóhatóság közreműködésének kérése nélkül is.

Tehát az adóbevallás határideje 2015-ben január 31.-e lesz. Ehhez kelleni fog egy jövedelemigazolás a 13M30-as nyomtatványon, valamint családtámogatási és táppénzes igazolás és a 13M29-es számú nyilatkozat a munkáltató i adó megállapodásról. A februári határidők a következőek lesznek, február 17. és február 25. Február 17.-n az adókedvezménnyel kapcsolatos beadás határideje lesz, ehhez szükség van a 1353NY jelű nyomtatványra az egyszerűsített adó megállapításról, valamint e mellé csatolni kell azokat az igazolásokat, melyek az adókedvezményre való jogosultságot támasztják alá. Ez a határidő különösen fontos, mert, ha valaki lekési, akkor csak, mint önadózó tudja ezt a folyamatot lejátszani. A február 25.-ei határidő az egyéni vállalkozóknak, az ÁFA hatály alá tartozó őstermelőknek, az EVA alá tartozó adózóknak és a magánszemélyeknek lényeges, nekik nem kell mást tenniük, mint az 1353-as szám ú nyomtatványt kitölteni. Az adókedvezmények igénybevételéhez kért munkáltatói adó megállapítást igénylő személyek számára a határidő március 20.-a lesz.

Most már tudjuk, hogy az adóbevallás 2015-ös határidők mikor vannak, persze azért még az ez évi dátumokkal is jó tisztában lenni: Április 30, ha az egyszerűsített bevallást választja az adott személy, május 20, hogy ha önadózó az illető, valamint június 10, ha elektronikai úton küldi be a munkáltató a NAV-nak a bevallást.

Tehát mindenképpen érdemes odafigyelni ezekre a dátumokra ugyanis mindenképpen be kell küldenünk az adóbevallásunkat, ezt nem szabad kihagyni. Ha kell, kérjen segítséget, hogy ha nem boldogul az adóbevallás kitöltésével és menetének megértésével.

  
Ezt már olvasta?Bezárás