iparkamarai regisztracioVáltozik-e valami az iparkamarai regisztráció 2015 –re vonatkozó szabályozásában? Előre láthatóan nem. Sokan gondolják úgy, hogy a kamarai regisztráció egy felesleges kiadás a vállalkozásoknak, és igazából nem sok értelme van. Azonban ez nem biztos, hogy jó hozzáállás, ugyanis az iparkamarával való kapcsolatnak több előnye is lehet. Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy a regisztráció költsége nem jelent olyan nagy terhet egy vállalkozásnak sem, sőt inkább csak jelképes az összeg. De mit is jelent az iparkamarai regisztráció 2015 –re nézve? Mi a teendő? Hogyan lehet a regisztrációt lebonyolítani? Kérdések, amelyekre igyekszünk megadni a válaszokat.

A kamarai regisztráció kötelező, de nem árt, ha tudjuk, hogy az nem azonos a kamarai tagsággal, azaz a regisztráció önmagában nem jelent iparkamarai tagságot is, az továbbra is önkéntes maradt. Ugyanakkor a regisztráció megtétele után, több kamarai szolgáltatást is igénybe vehetnek a vállalkozások. Így többek között tanácsadást, üzleti partnerkeresést, pályázatfigyelést, stb. A regisztrációkor 5.000 Ft kamarai hozzájárulást kell befizetni, amely befizetést minden évben meg kell ismételni. Az új vállalkozásoknak, a bejegyzést követően 5 napon belül el kell indítaniuk a regisztráció folyamatát a székhely szerint illetékes kamaránál, illetve meg kell fizetnie a kamarai hozzájárulást.

A bejelentést, illetve regisztrációt meg lehet tenni online, postán, e-mailben, szkenneléssel vagy személyesen. Az online regisztrációt a kamarai regisztrációs rendszerben lehet megtenni: https://www.kamreg.hu/mkkir/index.html . A többi esetben ki kell nyomtatni a kamara honlapjáról egy adatlapot, amelyet ki kell tölteni, cégszerűen aláírni, és eljuttatni a kamarához. A kamarai hozzájárulás díját be lehet fizetni átutalással, sárga csekken, vagy személyesen. A befizetéshez a következő adatokat jó, ha ismerjük.

-    Bankszámlaszám: Budapest Bank Zrt.   10102086-02614500-02003005  
-    Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. fsz. vagy 1535 Budapest, Pf. 903.
-    Átutalandó összeg: 5.000 Ft.
-    Közlemény: „kamarai hozzájárulás”, illetve adjuk meg a vállalkozás adószámát.
-    Swift kód: BUDAHUHB

Amennyiben a későbbiekben bármilyen változás áll be a vállalkozás adataiban, azt 5 napon belül jelezni kell a kamara felé.

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás