zold rendszam elektromos autoA Jedlik Ányos terv megvalósulása esetén zöld rendszámmal járhatnak a villanyautók hazánkban. E mellett nagyon fontos része a programnak, hogy ha megvalósul mindez, és beválik, megfelelnek az eredmények az elvárásoknak, akkor akár elektromos buszokkal is találkozhatunk a későbbiek során, a hazai utakon. Az elektromobilitás magyarországi elterjedését támogatja a terv, méghozzá elég jónak és széleskörűnek tűnő kidolgozott tervekkel.

A szükséges infrastruktúra megvalósítása a program szerint uniós pénzekből és ezen felül abból a bevételből valósulhat meg, mely a szén-dioxid kvóta eladásából kerülhet a kasszába. Persze ezeken kívül más ösztönző lépéseket is terveznek, így többek között a terv igyekszik felhívni a figyelmet a végrehajtást és működtetést segítő jogszabályok alakítására. Az elektromos autó használatának elterjedését nagyban segítheti az is, hogyha valóban megalkotják azokat a rendelkezéseket is, melyek alapján a villanyautók ingyenes parkolhatnak majd a töltőhelyeken, vagy lehetőségük lesz a buszsáv használatára.

A Jedlik Ányos tervnek igen nagy fontosságot lehet tulajdonítani a magyar közösségi közlekedés fejlődése szempontjából, de hosszabb távon még egy elektromos bérautó rendszer kiépítésének lehetőségét is előrevetíti.

Mondja el véleményét nekünk:
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás