cigaretta dragulasA hírek szerint még a nyár folyamán hatalmasat ugrik felfelé a cigi ára. Ez az emelés akár 50 százaléknyi is lehet bizonyos termékek esetén. Érdekes módon a kereskedelemben érintettek, mint a Nemzeti Dohánykereskedelemi Zrt szóvivője, vagy akár a dohányboltosok, még nem rendelkeznek semmilyen információval. A döntés minden esetben a gyártók kezében van, ők pedig egészen addig, amíg az emelés be nem következik, üzleti titokként kezelik érthető módon.

Abban nincs semmi meglepő, hogy egyáltalán tovább emelkedik a dohánytermékek ára, hiszen már a trafiktörvény érvénybelépésekor és a rendszer elindításakor a kormány nagyot emeltetett az árakon és tudatta azt is, hogy ez még jócskán folytatódni fog. A több lépcsőben tervezett emelés második felének megvalósításával akár 1500 forintba is kerülhet majd egy doboz cigi, hiszen így lesz elérhető a kormány által kitűzött 20 százalékos árrés a dohánytermékeken.

Sajnos azzal lehet számolni, hogy bár milyen magasra emelkedik az ár, aki megrögzött dohányos, az ez után is kiszorítja a rávalót, azonban annyi haszna lehet az emelésnek, hogy a jövedéki adó emelkedése mellett a költségvetés szemszögéből nézve egy elég biztos lépés.

  
Ezt már olvasta?Bezárás