lakashitel tamogatasMár ebben az évben is többször került módosításra jó pár adótörvény, többek között az adómentesen nyújtható munkáltatói hiteltörlesztés és lakáshitel támogatás. Pár héttel ezelőtt egy képviselői indítvány került beterjesztésre, amely érinti a fenti pontok újbóli szabályozásának kérdését. Az indítvány lényeges eleme, hogy ki kívánja terjeszteni a lehetőségeket eddig kívül rekedt csoportokra is. Fontos szempont, hogy jelenleg azok a hitelszerződések, melyek lízing alapúak, még mindig nem esnek a támogatási lehetőségek alá, így szemben azzal a ténnyel, hogy most még kizárólag olyan lakáscélú hitelek és munkáltató által adott kölcsönök voltak támogathatók, talán megoldás lesz arra is, hogy lakáshitel támogatáshoz juthasson az is, aki más pénzügyi vállalkozással köt szerződést.

Ide kattintok és MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

Faktoring cég
esetében azonban a jövőben is fennmarad egy olyan korlátozás, amely szerint egy ilyen céggel kötött szerződés csak akkor támogatható, ha az hotelszerződésre szól. Mivel egy pénzügyi lízingszerződés nem egyenlő egy hitelszerződéssel, ezért egy lakáslízing változat során az adott lízing díj a változások után sem lesz támogatható.

Az viszont egy igen kedvező változás lesz, hogy mód lesz a törlesztés támogatására akkor is, amikor a hitellel terhelt ingatlant a szerződő fél, aki a törlesztésre kötelezett, eladja az ingatlant, de a hitel életben van még. Azt azonban ez esetben is alá kell majd támasztani, hogy az illető megfelel a méltányolható lakásigény feltételeinek, méghozzá az új szabályozás szerint.

Az a kérdés, hogy ki juthat lakáshitel támogatáshoz az új rendszer szerint az egyéni vállalkozókat is érinteni fogja, mivel jó hír, hogy a módosítás nyomán ok is költségként elszámolhatják majd a lakáscéllal nyújtott munkáltatói támogatást. Ha a beterjesztés elfogadásra kerül, akkor ennek alapján a magánszemélyekre vonatkozó kedvező módosulásokat 2014. január elsejéig visszamenőleg is érvényesíteni lehet.

  
Ezt már olvasta?Bezárás