füvesítés otthonMielőtt megkezdenénk a füvesítést gyomirtást kell végezni. Van egy kiváló szer, a glifozát, amit a növényen kell hagyni és pihentetni cca 10-14 napig. Az első dolog, melyet meg kell tenni az a terület megtisztítása.

A megmaradt gazokat és egyéb dolgokat össze kell gyűjtenünk, a kavicsokat is fel kell szednünk az terep előkészítése során.

A talajt fel kell lazítani egy ásóval, viszont a gazokat gyökerestül ki kell szedni, különben visszanőnek. Utána elegyengetjük a földet, mert a füvesítés után ha, egyenetlen a talaj az nem jó. Ez után trágyáznunk kell, majd hengerrel átmenni a területen.


MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

Következik a föld pihentetése, körülbelül 1 hétig és miután lejárt a pihenő idő, gazolnunk kell. Ez után a felső réteget szükséges eltávolítanunk, majd az alapos belocsolás jön, amit pedig követhet a fűmag elvetése. Ez után vissza kell temetnünk a földet, majd gondoznunk kell a területet és ennek keretében naponta három alkalommal öntözni kell. Jöhet majd az első fűnyírás és persze a rendszeres karbantartás.

Ezek a füvesítés legfőbb pontjai a többi csak rajtunk múlik, hogy mennyire tartjuk karban az adott területet, és hogy mennyi figyelmet szentelünk neki. Persze a lehetőségekhez képest egy szép kert kialakítása és megtartása minél több gondozást igényel viszont nem szabad túlzásba esni sem, mert a kelleténél többszöri locsolástól például kirohadhat a fű.


Ön mit szól ehhez?
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás