penesz eltavolitasaElőfordulhat, hogy még a legjobban tisztított lakásban is felbukkan a penész. Akkor is felmerülhet a penész gyanúja, ha rendszeresen takarítva van a lakásban.

Attól is lehet penész a lakásban, hogy ha az ajtók vagy ablakok annyira szigetelnek, hogy nem tud a lakás természetesen kiszellőzni.

De az is előhozhatja a penészt, hogy a szobákban szárítják a ruhákat, mert ez a kellemetlen jelenség ezzel is előidézhető akaratlanul. Ha ez megtörtént, akkor ezekkel a módszerekkel könnyen megszabadulhatsz a penésztől. Az egyik legjobb ellenszer az ammónia, hiszen színtelen szúrós szagú gáz, ami nagyon jól oldódik vízben és nagyon jó alappillére a tisztítószereknek. Ráadásul nagyon hatékony a penész elleni küzdelemben talán az egyik legjobb fegyver. A fürdőszoba csempén megtelepedő penész nagyon kellemetlen, de ezzel az anyaggal könnyen megtisztíthatod tőle csempédet. De arra is jó, hogy fonott anyagú bútorból eltávolítsd a penészt. A tisztítás után  hagyni kell megszáradni és kiszellőzni.

MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

Létezik egy olyan fegyver
is a penészesedés megszüntetésére, aminek az a neve, hogy bórax ami nem csak az eldugult lefolyók kidugításában van hasznunkra, hanem a penész ellen is rendkívül jónak bizonyul. A kanapéból is ki tudja hozni a foltokat, teljesen eltűnnek, az oldatot néhány órán át hagyni kell állni majd letisztítani a felületet.

A másik ilyen hatékony szer az ecet. Az ecet nem csak a korpás haj kezelésére kitűnő, de a penész ellen is jól tudunk vele küzdeni, mivel nagyon jól fertőtlenít. Tehát, ha ilyen jellegű gondod van, akkor bátran használd ezeket a praktikákat. A következő sorban található a szódabikarbóna, ami szintén egy olyan szer, amivel pillanatok alatt el tudjuk távolítani a lerakódott penészt, de ide tartozik még a só a sütőpor is. Ezekkel a szerekkel sokkal jobb hatást lehetséges elérni, mintha drága tisztítószerekre dobnád ki a pénzt és ezzel csorbítanád pénztárcádat, amikor vannak ezeknél jóval egyszerűbb megoldások ráadásul költséghatékonyak is.

Senki se féljen ezeket a praktikákat alkalmazni, ugyanis csak jól járhatunk vele, hiszen ezek kipróbált - szinte már ősi - ellenszerek a penész elleni küzdelemben. Tulajdonképpen mindegyik itt felsorolt szer a boltokban is kapható, hiszen a mindennapi életünkhöz hozzátartozó kiegészítőkről van szó, amiről nem is gondolná az ember, hogy ilyen jól beválhatnak. De ebből látszik, hogy sok mindent kipróbálhatunk, amivel fel tudjuk venni a küzdelmet a penész ellen.

Mondja el a véleményét nekünk itt!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás